Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
14. júl 2020
1
5968

Byt S, Bratislava

Konverzia bytu v Starom Meste pre mladú rodinu.
Byt S, Bratislava
Autori: Ing. arch. Andrej Olah, Ing. arch. Filip Marčák, Ing. arch. Matej KurajdaPodlažná plocha: 83,3 m2Návrh: 2018 - 2019Realizácia: 2019 - 2019Adresa: Staré Mesto , Bratislava, SlovenskoPublikované: 15. júl 2020

Ďalší z vydarených staromestských interiérov ateliéru GRAU. "Upratanie" obslužných funkcií, otvorenie dennej zóny a prepojenie obývacej izby so zádverím a balkónom eliminovalo rutinu bývania na štruktúrovanom pôdoryse. Kvalitnému návrhu zodpovedá materiálové a remeselné vyhotovenie. Odhaleným stropom, ktoré zdôrazňujú vzdušnosť priestoru, sekundujú parkety v obytných miestnostiach a terrazzo na podlahe kúpeľní. Zrejmý je dôraz na praktickú a funkčnú stránku návrhu, z ktorej vychádza aj nová architektonická a výtvarná podoba. Vyčistený priestor dotvárajú stolárske prvky, zhotovené na mieru novej prevádzky. 

Foto: Dominik Sepp
Foto: Dominik Sepp
Foto: Dominik Sepp
Autor: GRAU

Slovo autorov:

Pričlenením izby z vedľajšej bytovej jednotky sa z bytu stáva trojizbový. Odstránením všetkých objemov z obývacej časti sme vytvorili ucelený veľkorysý priestor obývacej izby, ktorá sa tak stáva prirodzeným centrom bytu. Strhnutím vrstiev obnažujeme jestvujúce konštrukcie a priznávame ich. Vložená nábytková priečka so zapustenými posuvnými dverami ponecháva zádverie, zároveň však umožňuje pričleniť balkón k obývacej izbe, ktorá tak získava novú kvalitu a zároveň lepšie presvetlenie. Premiestnenie kúpeľne vytvorilo jasne definované zóny bytu.

Autor: GRAU
Autor: GRAU
Foto: Dominik Sepp
Foto: Dominik Sepp
Foto: Dominik Sepp
Foto: Dominik Sepp
Foto: Dominik Sepp
Foto: Dominik Sepp
Foto: Dominik Sepp
Foto: Dominik Sepp
Foto: Dominik Sepp
Foto: Dominik Sepp
Foto: Dominik Sepp
Foto: Dominik Sepp
Foto: Dominik Sepp
Foto: Dominik Sepp
Foto: Dominik Sepp

Byt pred rekonštrukciou:

Foto: archív autorov
Foto: archív autorov

Podklady: GRAU, fotografie: Dominik Sepp

Poloha diela

Ing. arch. Andrej Olah
Ing. arch. Filip Marčák
Ing. arch. Matej Kurajda

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím