Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
5. apríl 2021
0
250

Byt pre milovníkov umenia, Praha

Rekonštrukcia bytu vo Vršoviciach.
Byt pre milovníkov umenia, Praha
Ateliér: Markéta Bromová architektiAutori: Ing.arch. Markéta Bromová, Ing.arch. Dominika GalandováPodlažná plocha: 102m2Návrh: 2019 - 2019Realizácia: 2020 - 2020Adresa: Praha, Česká republikaPublikované: 15. marec 2021

Viac slovami autoriek:

Hlavným zadaním rekonštrukcie bolo zvýšit všetky dvere a vymyslieť polohu spálne tak, aby zostali v rámci dispozície dve rovnako veľké detské izby. Po prvých schôdzkach s klientami bolo jasné, že zmena rozvrhnutia bytu bude väčšia než si na začiatku predstavovali. Klienti po niekoľkých predložených variantách dospeli k názoru, že oni sami nepotrebujú štandartnú spálňu a postačí im nika na spanie a priestor so šatnou skriňou. 

spálňa, foto: veronika raffajová
spálňa, foto: veronika raffajová
kuchyňa, foto: veronika raffajová
kuchyňa, foto: veronika raffajová

V novej spálni je aj rozkladací stôl na šitie a plytká skriňa na látky. Pod vysokou posteľou je ďalší úložný priestor, práve na šicie stroje. Vďaka tomuto rozhodnutiu o malej spálni sa dispozícia zjednodušila a zprehľadnila. 

návrh
návrh
pôvodný stav
pôvodný stav

Kuchyňa je samostatná miestnosť, ale s veľkým otvorením do obytnej časti, kde je umiestnený jedálenský stôl. Ten, má časť sedenia v nike, ktorá je súčasťou veľkej knižnice. Tam je za posuvnými dvierkami schovaná televízia. 

knižnica, foto: veronika raffajová
knižnica, foto: veronika raffajová

Detské izby sú zariadené striedmo a jednoducho. Obe sú rovnaké iba s drobným rozdielom. Jeden má zelené dvere. Medzi kúpelňou a toaletou je jednoduché zasklenie. Skrz neho vykukuje v neprašovej červenej liatinová trubka kanalizácie. 

neprašova červená, foto: veronika raffajová
neprašova červená, foto: veronika raffajová

Dôležitou témou rekonštrukcie boli nábytky, ktoré sa do nového priestoru vkladali - ich farba a materiálová rôznorodosť. Nábytok je z 3 druhov materiálu a aj farieb - bielená preglejka, ktorej je vzhľadom k pôvodnej parketovej podlahe najviac, tmavá dýha ( v kuchyni dubová a v detských izbách kvôli posteli z orechovej dýhy ) a laminátová zelená šatná skriňa.

detská izba, foto: veronika raffajová
detská izba, foto: veronika raffajová

 Tá v priestore spolu so zeleným náterom vytvorila prstenec - farebný tunel, ktorý sa stal dominantným prvkom bytu. Nová dlažba v chodbe a kúpelni s toaletou tak reagujú na výber materiálov nábytku. K svetlé šedým veľkoformátovým dlaždiciam patrí bielená preglejka a zelené lamino doplňuje antracitová dlažba v rovnakom dekore ako svetle šedá.

zelená šatňa, foto: veronika raffajová
zelená šatňa, foto: veronika raffajová
axonometria bytu
axonometria bytu

Záverečná fotogaléria za článkom

 foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová foto: veronika raffajová
Ing.arch. Markéta Bromová
Ing.arch. Dominika Galandová
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím