Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
14. marec 2023
3
2182

Dom LS, Liptovské Sliače

Rekonštrukcia interiéru na prízemí rodinného domu pre manželský pár.
Dom LS, Liptovské Sliače
Autori: Ing. arch. Lukáš BlanaNávrh: 2022 - 2022Realizácia: 2022 - 2022Adresa: Liptovské Sliače, SlovenskoPublikované: 16. marec 2023

Aktuálna realizácia architekta Lukáša Blanu rieši obnovu časti interiéru domu zo 70. rokov. Podobne ako v návrhu, ocenenom v súťaži na riešenie obnovy vzorových rodinných domov pre Plán obnovy, vsádza na otvorenie dispozície plynúcej okolo schodiska. Dôležité sú nové priehľady a nábytkové bloky, ktoré integrujú zázemie bytu.

Foto: Ján Sleziak

Realizáciu bližšie predstaví architekt:

Rodinný dom postavený v roku 1971 v dedine Liptovské Sliače charakterizovala uzavretá a výrazne členená dispozícia, ktorá reflektovala dobu svojho vzniku. 

Naším cieľom bolo vytvoriť otvorený priestor s dostatkom svetla, ktorý by vyhovoval súčasným požiadavkám investora.  Základným predpokladom bolo minimalizovať zásahy do okenných otvorov a celkovej fasády domu.

Funkčná náplň ostala nezmenená, avšak dispozičné riešenie prešlo viacerými zmenami. 

Odstránením niektorých nenosných priečok a celkovým zjednodušením dispozície sa podarilo vytvoriť priestor, ktorý plynulo prechádza okolo centrálneho schodiska a ponúka tak rôzne zaujímavé priehľady a momenty. 

Zadefinovali sme priestor kuchyne ktorá plynule prechádza do obývacej izby. Na túto časť je priamo naviazaná zóna spálne so samostatnou kúpeľňou. Taktiež sa zachoval koncept chodby, ktorá prechádza celým domom - až do záhrady. 

V interiéri prevláda jednoduché materiálové riešenie v podobe bielej omietky a dubového dreva. 

Pôdorys - východiskový stav
Pôdorys - východiskový stavFoto: Lukáš Blana
Pôdorys  - nový stav
Pôdorys - nový stavFoto: Lukáš Blana
Foto: Ján Sleziak
Foto: Ján Sleziak
Foto: Ján Sleziak
Foto: Ján Sleziak
Foto: Ján Sleziak
Foto: Ján Sleziak
Foto: Ján Sleziak
Foto: Ján Sleziak
Foto: Ján Sleziak
Foto: Ján Sleziak
Foto: Ján Sleziak
Foto: Ján Sleziak
Foto: Ján Sleziak
Foto: Ján Sleziak
Foto: Ján Sleziak

Podklady: Lukáš Blana
Fotografie: Ján Sleziak

Poloha diela

Ing. arch. Lukáš Blana
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím