Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

JANOŠÍK OKNA-DVEŘE

Valašské Příkazy 55 55
Valašské Příkazy

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

Pergo

Třebětice 102
Holešov

Cortizo Slovakia,

Železničný rad 29
Nová Baňa

REYNAERS ALUMINIUM s.r.o.

Office: TWINCITY C HubHub, Mlynské Nivy 16
Bratislava

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
31. august 2019
0
584

Interiér J+J : Devinka pod lesom

Prvá etapa riešenia interiéru v novostavbe v Devínskej Novej Vsi sa venuje návrhu spálne, spoločenskej časti vrátane vstupných a komunikačných priestorov.
Interiér J+J : Devinka pod lesom
Ateliér: ER AtelierAutori: Ing. arch. Ing. Ema Ruhigová (Kiabová), Ing. arch. Ing. Roman RuhigAdresa: Bratislava - Devínska Nová Ves, SlovenskoPublikované: 31. august 2019

Vzhľadom na fakt, že budúci užívateľ interiéru je vášnivý folklorista, odkazy na slovenskú tradíciu v návrhu nesmú chýbať. Zámerom však nie je naivne (až insitne) kopírovať prvky ľudovej kultúry, no v náznaku ich dostať do jednotlivých prvkov interiéru. V tomto prípade ide o bielo-modré keramické dlaždice v nike pri vstupe, ako aj v kuchynskom kúte a drobná textúra na zadnej stene v spálni. Interiér doplnia ďalšie jemné náznaky vo forme modrotlačových vankúšov a dekorácii. 

Podmienkou investorov bola aj funkčnosť a maximálne využitie odkladacích priestorov, ako aj prírodné materiály a jemne florálne prvky. 

Motív existujúceho zábradlia lemujúceho terasu bol použitý na vytvorenie fotosteny, vďaka ktorej interiér zmäkne a stane sa "osobnejším" a v spálni, kde sa za lamelami skrývajú záclony a lampy na nočných stolíkoch.

Pôdorysne je dispozícia spoločenskej zóny význačná najmä svojou podlhovastou figúrou, ktorá čiastočne obmedzuje vnímať priestor ako "vzdušný" - aj napriek jeho dostatočnej plošnej výmere. preto sme sa rozhodli konštrukčné uskočenia (šachty) vo vstupnom koridore striktne zarovnať a tým získať dostatok úložného priestoru. Druhá strana ostáva voľná a vedie priamo do obývacej izby s jedálňou a kuchynským kútom. 

Keďže budúci užívatelia uprednostňujú variabilnosť priestoru, snažili sme sa ju zabezpečiť v maximálnej miere a to jediným vstavaným a nepohyblivým kusom nábytku prechádzajúc od vstupných dverí popri stene, až k výstupu na terasu. Takto ohraničený priestor je doplnený jednoduchým subtílnym jedálenským stolom a rohovým sedením v obývacej časti, ktoré je kedykoľvek možné prispôsobiť potrebnej situácii. 

Návrh spálne reflektoval potreby užívateľa a pokračoval v podobnom dizajne ako spoločenská zóna. Dominantné drevo a biela farba sú vo vzájomnom kontraste. Ornament na zadnej stene miestnosti odkazuje na používaný folklórny motív listov a kvetov. V spálni sa okrem postele a úložných priestorov navrhnutý pracovný kútik integrovaný do vstavanej skrine. 

 

 

Ateliér

Ing. arch. Ing. Ema Ruhigová (Kiabová)
Ing. arch. Ing. Roman Ruhig
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím