Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

JANOŠÍK OKNA-DVEŘE

Valašské Příkazy 55 55
Valašské Příkazy

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

Pergo

Třebětice 102
Holešov

Cortizo Slovakia,

Železničný rad 29
Nová Baňa

REYNAERS ALUMINIUM s.r.o.

Office: TWINCITY C HubHub, Mlynské Nivy 16
Bratislava

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
30. september 2020
0
1296

Rekonštrukcia podkrovného bytu, Praha – Bubeneč

Priestor zjednotený detailmi.
Rekonštrukcia podkrovného bytu, Praha – Bubeneč
Autori: Martin Gaberle, Ema Traplová, Julie HyskáPodlažná plocha: 164 m2Návrh: 2020 - 2020Realizácia: 2020 - 2020Adresa: Pod kaštany , Praha , Česká republikaPublikované: 11. október 2020

Podkrovný byt v rezidenčnej a diplomatickej pražskej štvrti Bubeneč je súčasťou nadštandardne vybaveného obytného komplexu, ktorý v 90. rokoch navrhol Erick van Egeraat. Medzi novými budovami stojí historická Villa Bianca. Dielo s expresívnymi modernistickými prvkami vzniklo podľa návrhu českého architekta Jana Kotěru v rokoch  1910 - 11 ako radikálna prestavba staršej klasicistickej usadlosti. Šesticu bytových domv, ktoré ateliér holandského architekta navrhol deväťdesiat rokov po vzniku Kotěrovej vily, možno podľa slov autorov chápať ako “kontextuálnu a súčasnú interpretáciu historického výrazu vily”.

Podkrovný byt sa nachádza práve pod skosenou strechou jedného z Egeraatových domov. Autori interiéru z pražského ateliéru Komon architekti navrhli byt na mieru pre mladý pár: “Naším cílem bylo vytvořit kultivovaný prostor, sjednocený detaily a redukovanou paletou materiálů. Skutečným domovem, podle obrazu majitele, se stane užíváním a postupným zabydlením." 

Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings

Prepojením obývacej izby, kuchyne a jedálne vznikol otvorený obytný priestor, cez ktorý vniká svetlo aj do nanovo otvorenej chodby. Nepravidelný rytmus plných segmentov a dverí na celú výšku miestnosti oddeľuje spoločenskú a súkromnú časť bytu. Obe spálne majú vlastnú kúpeľňu.

Obývacia izba s krbom a vinotékou je cez široké francúzske okná prepojená s terasou a výhľadom na Villu Baincu. V nábytkovom kuse nad krbom je skrytý bar, pred francúzskym oknom, medzi závesmi, zas integrované projekčné plátno. 

Pôdorys
PôdorysAutor: Komon architekti
Rezopohľad
RezopohľadAutor: Komon architekti
Autorská skica
Autorská skicaAutor: Komon architekti

Kombináciu prírodného dubdubového dreva a monochromatickej omietky a lakovaných povrchov, dopĺňa tmavá cementová stierka a čierne kovové akcenty. Medzi autorské detaily patrí motív linky prírodného dreva, prechádzajúci celým bytom. Väčšina nábytku vrátane krbu a vonkajšieho mobiliáru bola navrhnutá a vyrobená na mieru.

Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings
Foto: Alex shoots Buildings

Autor: Komon architekti
Spolupráca: Studio Fabrik8
Podklady a fotografie: Alex shoots Buildings

Poloha diela

Martin Gaberle
Ema Traplová
Julie Hyská
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím