Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

BMI SLOVENSKO

Šikmé a ploché strech

Mojmírovská 9
Ivanka pri Nitre

Inteligentné inštalačné systémy

ABB i-bus® EIB / KNX je inteligentný...

ABB (výrobca)
ABB (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
12. február 2018
0
402

Rozšírenie rodinného domu, Bratislava

Aj malý projekt môže byť náročný – hlavne pre architekta.
Rozšírenie rodinného domu, Bratislava
Autori: Dipl.- Ing. arch. Akad. arch. Peter Černo, Martin Černo, Petronela SchredlovaPodlažná plocha: 60,00 m2Návrh: 2017 - 2017Adresa: Bratislava, SlovenskoPublikované: 5. marec 2018

Projekt bol ocenený ABB Leaf Awards 2017 - architektonická cena udeľovaná vo Veľkej Británii.

Zadanie predstavujú autori:

Majiteľ požaduje jednoduchý stavebný program – nový vstup so šatníkom a tepelným zdrojom, prípadnou možnosťou parkovania, spálňu so šatníkom a kúpeľňou. Zachovať béžovú farebnosť jestvujúceho rodinného domu. Dôležitá požiadavka majiteľa je rýchla realizácia.

Urbanistický priestor na rozšírenie rodinného domu je malý. Limitovaný je zo západnej strany jestvujúcim rodinným domom, z východnej strany hranicou susedného pozemku s prízemnou budovou, zo severu malou záhradou a z južnej strany prístupovou ulicou. Návrh architekta – vstup do domu a možnosť parkovania na prízemí, prístup z ulice na južnej strane.

Vizualizácia
VizualizáciaCerno+Architekten
Vizualizácia
VizualizáciaCerno+Architekten
Výkresová časť prístavby
Výkresová časť prístavbyCerno+Architekten

Spálňa so šatníkom a kúpeľňou sa nachádza na 1. poschodí. Cez šatník je prístupná spálňa s výhľadom cez arkier do tichého priestoru záhrady, so strešným oknom simulujúcim ranné východné slnečné svetlo. Spálňa a kúpeľňa tvoria jeden priestor, ktorý je vyjadrený v tvarovaní strechy s arkiermi. Kúpeľňa je orientovaná do uličného priestoru, čím súčasne tvorí zvukovú clonu do spálne.

Design prístavby domu a materiály sú navrhnuté pre budúcnosť. Celá konštrukcia prístavby je z drevených montovateľných panelov s nízkoenergetickými – pasívnymi vlastnosťami. Tento materiál tvorí hlavný pohľadový výraz v interiéri, kombinovaný s mozaikovým obkladom kúpeľne. Príjemnú atmosféru doplní podlahové vykurovanie. Vonkajší povrchový materiál prístavby sú fundermaxové platne odolné voči vonkajším atmosférickým podmienkam s ukrytými odvodmi na dažďovú vodu a topiaci sa sneh. Toto riešenie podporuje celkový design prístavby a je v symbióze s jednoduchosťou jestvujúceho rodinného domu. V druhej etape je doporučené majiteľovi jestvujúci dom upraviť na nízkoenergetickú kvalitu.

Vizualizácia - konštrukcia
Vizualizácia - konštrukciaCerno+Architekten
Vizualizácia - konštrukcia
Vizualizácia - konštrukciaCerno+Architekten
Vizualizácia - konštrukcia
Vizualizácia - konštrukciaCerno+Architekten
Vizualizácia - fasáda prístavby
Vizualizácia - fasáda prístavbyCerno+Architekten
Vizualizácia - fasáda prístavby
Vizualizácia - fasáda prístavbyCerno+Architekten
Vizualizácia - interiér
Vizualizácia - interiérCerno+Architekten
Vizualizácia - interiér
Vizualizácia - interiérCerno+Architekten
Vizualizácia - interiér
Vizualizácia - interiérCerno+Architekten

Projekt bol ocenený ABB Leaf Awards 2017 v kategórii Sustainable Development Project of the Year -Future - významná cena architektúry udeľovaná vo Veľkej Británii.

Dipl.- Ing. arch. Akad. arch. Peter Černo
Martin Černo
Petronela Schredlova
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím