Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
26. apríl 2023
0
491

Česká cena za architektúru 2023 - všetky prihlásené diela zverejnené na stránke súťažnej prehliadky

Do 8. ročníka Českej ceny za architektúru sa prihlásilo 241 realizácií.
Česká cena za architektúru 2023 - všetky prihlásené diela zverejnené na stránke súťažnej prehliadky

Všetky prihlásené diela si môžete pozrieť na stránke Českej ceny za architektúru. Realizácie dokončené v priebehu posledných rokov vytvárajú zaujímavú mozaiku reprezentujúcu dianie v oblasti architektúry u našich západných susedov.

O výsledkoch bude rozhodovať medzinárodná odborná porota, ktorá do konca mája 2023 určí užší okruh nominovaných diel. Z tohto počtu porota následne vyberie približne 5 až 10 prác, ktorým bude udelené čestné označenie Finalista ČCA. Spomedzi nich nakoniec hodnotiaca komisia zvolí držiteľa hlavnej ceny. Udelená bude aj cena za výnimočný počin, ktorej výber vykonáva Akadémia a Grémium ČCA a ceny partnerov.

Do súťažnej prehliadky, ktorá zámerne nemá stanovené žiadne kategórie, mohli v roku 2023 autori prihlásiť svoje diela realizované na území Českej republiky za posledných päť rokov. Spadajú sem stavby dokončené od januára 2018 do decembra 2022. Zo súťaže sú pritom vylúčené tie diela, ktoré sa v minulom i predminulom ročníku dostali do užšieho okruhu nominácií. Okrem diel, ktoré prihlásili autori sami, iniciovala prihlásenie stavieb Akadémia Českej ceny za architektúru. V jej gescii sú tiež nominácie na výnimočný počin v oblasti architektúry.

Kredit Českej ceny za architektúru už tradične podporuje sedemčlenná medzinárodná porota, už tradične so slovenským zastúpením. O tohtoročnom víťazovi bude rozhodovať aj architekt Oliver Sadovský. Význam Českej ceny za architektúru je, podobne ako pri našom CE.ZA.AR-e, aj v celoročnej a regionálnej propagácií architektúry. Výsledky budú vyhlásené na slávnostnom galavečere, ktorý sa uskutoční v novembri 2023. 

Medzinárodná odborná porota:

architektka Gilma Teodora Gylytė (Litva), architekt a urbanista Joakim Lindmarker (Švédsko), architekt, krajinný architekt a urbanista Winy Maas (Holandsko), architekt Oliver Sadovský (Slovensko), architektka Taba Rasti (Španielsko), architekt Deyan Sudjic (Spojené kráľovstvo) a krajinná architektka Maike van Stiphout (Holandsko).

Výsledky minulého ročníka Českej ceny za architektúru si môžete pozrieť tu.

Zdroj ČKA

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím