Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
5. apríl 2021
0
125

How I met my architect – časť 2.: Martin Hudec

Architekt Peter Dostál každé dva týždne v neformálnych rozhovoroch o architektúre.
How I met my architect – časť 2.: Martin Hudec

Druhý diel s hosťom Martinom Hudecom si môžete vypočuť na platformách Spotify a Podmaz.

"Architektúra je všade okolo nás, všetci za ňou cestujeme, máme ju v našich spomienkach, no málo sa o nej rozprávame a ešte menej o nej vieme. Každá stavba je výsledkom zdĺhavého procesu a spolupráce veľa profesií. Čo teda architekti vlastne robia? Ako sa navrhujú stavby okolo nás? Ako je na tom slovenská architektúra? Prečo architekti nosia čierne oblečenie? Toto a mnoho ďalších tém preberá architekt Peťo Dostál z renomovaného ateliéru Compass s hosťami, ktorí sú súčasťou navrhovania stavieb, prípadne majú k architektúre vzťah."

Projekt priblíži Peter Dostál:

Prečo som sa rozhodol robiť podcast?

Pamätám si obdobie keď som o architektúre takmer nič nevedel. Zo skúsenosti viem aké je zaujímavé, keď vám niekto začne o architektúre s nadšením rozprávať a upozorňovať, čo si všímať na miestach kam radi chodíte. Niekedy iba stačí poukazovať na riešenia okolo seba, vysvetľovať prečo sú dobré alebo zlé a človek možno začne vnímať miesto či mesto v ktorom žijete.

Málo mojich známych vie, čo architekti v skutočnosti robia. A pritom v spolupráci s ďalšími profesiami pomáhajú tvoriť práve prostredie okolo nás. Verím že pokiaľ človek viac vníma svoje okolie, začne byť o niečo náročnejší, čo môže mať pozitívny dopad aj na kvalitu architektúry. Zároveň si začne okrem budov všímať viac aj ľudí a ich správanie v mestách a priestoroch. To je niekedy zaujímavejšie ako byť zavesený na telefóne.

Práve prostredníctvom tohto podcastu by som rád propagoval architektúru, predstavil život a prácu architektov, ktorí venujú často roky energie na tvorbu prostredia okolo nás.

V podcaste sa môžete tešiť na rôznych hostí.  Budú to známi aj menej známi slovenskí architekti, profesisti, investori a všeobecne ľudia, ktorí vnímajú architektúru. Podcasty budú rôznorodé, no verím že každý sa dozvie niečo zaujímavé.

FB: @how.i.met.my.architect.podcast
IG: @how.i.met.my.architect

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím