Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
10. marec 2022
0
336

Paper Partition System - intimita z nás robí ľudí

Tím organizácie MANIFEST 2020, v spolupráci so Slovenskou komorou architektov, k nám priniesol systém na zlepšenie podmienok ľudí vo veľkokapacitných ubytovacích centrách.
Paper Partition System - intimita z nás robí ľudí

Správa Slovenskej komory architektov:

Mnohé obete katastrof a ozbrojených konfliktov sú nútené žiť v provizórnych evakuačných centrách, v ktorých trpia najmä stratou súkromia. Na zlepšenie tejto situácie vyvinul japonský architekt Shigeru Ban, laureát Pritzkerovej ceny a ambasádor Nového európskeho Bauhausu, konštrukčný systém z papierových trubíc a textilných závesov - Paper Partition System (papierový priečkový systém), ktorým je možné rozčleniť veľké priestory na malé kóje a dopriať tak ubytovaným aspoň čiastočný pocit súkromia.

Pomoc Ukrajine

Tím z organizácie MANIFEST 2020, s ktorou Slovenská komora architektov spolupracuje, sa snaží pomôcť ľuďom utekajúcim pred vojnou na Ukrajine, zlepšením podmienok vo veľkokapacitných ubytovacích centrách.

Profesor Shigeru Ban, na tento účel poskytol dokumentáciu k Paper Partition System, ktorý vyvinul spolu s Voluntary Architect Network. Tento systém použitý v evakuačných centrách po havárii vo Fukušime či zemetrasení v Taliansku sa vyznačuje jednoduchosťou, nízkymi nákladmi na výrobu a je nenáročný na montáž a demontáž. Základné informácie o systéme PPS prikladáme na stiahnutie. 

Dodávku materiálu zabezpečuje tím M2020. Inštalácia bude organizovaná s pomocou študentov architektúry z Bratislavy a Košíc a ďalších dobrovoľníkov. V prípade záujmu o použitie systému PPS kontaktujte zástupcov M2020: 

Kontakt Bratislava: 
Ľubica Šimkovicová / simkovicova@manifest2020.sk / +421 905 797 509

Kontakt Košice:
Michal Hladký / michal.hladky@cike.sk / +421 904 565009

Manifest 2020 - www.manifest2020.sk - oficiálny partner Nového európskeho Bauhausu, spojil expertov z oblasti stavebníctva, architektúry a územného plánovania, ktorí už roky vo svojich pozíciách presadzujú udržateľnosť vo výstavbe, prechod k alternatívnym formám energie, znižovanie energetických nárokov, znižovanie uhlíkovej stopy, ako aj certifikáciu budov na Slovensku.

Dokumentácia na stiahnutie:

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím