Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
31. december 2017
0
593

PF 2018 a krátka rekapitulácia

Ďakujeme všetkým návštevníkom a prispievateľom, za spoluprácu v uplynulom roku a veríme, že v budúcom roku spoločnými silami dokážeme ešte viac.
PF 2018 a krátka rekapitulácia

Rok 2017 bol pre architektúru na Slovensku i pre portál ARCHINFO v mnohom podnetný. Zaznamenali sme zvýšenú pozornosť o kvalitnú architektúru, vzniklo mnoho zaujímavých výsledkov i tém vhodných na publikovanie. Každoročne rastie záujem čitateľov.  V poslednom roku nás navštívilo okolo štvrť milióna jedinečných návštevníkov a mali sme vysoko nad milión zhliadnutí stránky (Google Analytics). Svedčí to o vysokom záujme aj o taký špecializovaný architektonický portál, akým je Archinfo (ktorý neprináša “hocičo”, ale zameriava sa na výberový a odborný obsah). Zdá sa, že na Slovensku sa začína aj v oblasti “náročnejších čitateľov” blýskať na lepšie časy.  

Okrem samotných architektov (a profesionálov z príbuzných oblastí) nás navštevujú najmä ľudia, ktorí hľadajú alternatívy k masovej produkcii a zaujímajú sa o to najlepšie, čo v stredoeurópskom priestore vzniklo. Tí, ktorí nehľadajú prvoplánové “najlacnejšie” riešenia, ale chcú spoznať nasledovaniahodné príklady a ich tvorcov.

Môžeme sa pochváliť, že viacerí investori si na stránke vybrali na základe publikovaných diel aj ich architektov - ako partnerov pre svoje nové, pripravované investície.

V Roku 2017 sme priniesli čitateľom viac ako 2 500 vlastných redakčných článkov:

Prezentovali sme výber najzaujímavejších architektonických diel a zverejnili galériu 382 diel a projektov.
Publikovali sme ďalších 259 samostatných článkov.
Čitateľov sme oboznámili s 1 914 podujatiami a súťažami.
Podrobne sme prezentovali o priebehu a výsledkoch architektonických súťaží na Slovensku. Pridali sme aj výber z významných súťaží zo širšieho okolia - spolu sme informovali o 57 ukončených súťažiach. (Súhrnný prehľad 29 súťaží, ktoré prebehli na Slovensku a boli ukončené v roku 2017 nájdete tu). Prehľad najvýznamnejších výročných cien a ocenení nájdete tu.
Naše Kalendárium prináša asi nakomplexnejší aktuálny prehľad výstav, podujatí a súťaží na Slovensku.

Ak Vám niečo chýba, prosíme ozvite sa, radi to v rámci svojich síl doplníme a napravíme.

Chceme, aby architektúra a naša práca na Slovensku mala spoločenskú vážnosť, ktorú si v každej kultúrnej krajine zaslúži. Musíme ju preto spoločnými silami propagovať čo najširšej verejnosti. O dôležitosti, zaujímavosti, užitočnosti (architektúry, dizajnu, umenia…) treba presviedčať dobrými príkladmi a zaujímavými príspevkami nielen odbornú verejnosť, ale aj tých zvyšných päť a pol milióna “nearchitektov” na Slovensku, lebo tí budú v prevažnej miere budúcimi investormi, ktorí budú meniť svojimi zásahmi prostredie v ktorom žijeme. To sa nám podarí iba spoločnými silami, ak všetko pozitívne, čo sa v tejto oblasti udeje, spoločne priblížime vnímavým čitateľom.

Ak sami máte zaujímavý obsah, alebo o niečom viete, pošlite nám informáciu akýmkoľvek Vám vyhovujúcim spôsobom. Verím, že spoločne mnoho dokážeme. Ďakujeme všetkým kolegom, ktorí prispeli obsahom a takisto všetkým partnerom, ktorí nás podporili. 

V celom novom roku 2018 prajem mnoho zdravia, šťastia, kvalitnej práce i diel a tém o ktorých by sme spoločne mohli informovať každého, komu pojmy architektúra, umenie a kvalita niečo hovoria.

Štefan Moravčík.

Obr.: štúdia LEO Levice ateliér Archinfo
Obr.: štúdia LEO Levice ateliér Archinfo
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím