Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
29. november 2022
1
831

Nový hlavný architekt Bratislavy bude Juraj Šujan

Súčasný poradca primátora pre územné plánovanie a rozvoj mesta do funkcie nastúpi 15. decembra.
Nový hlavný architekt Bratislavy bude Juraj Šujan

Hlavná architektka Bratislavy Ingrid Konrád odchádza po viac ako 11 rokoch zo svojej funkcie. Robí tak na vlastnú žiadosť. Na jej miesto nastúpi Juraj Šujan, ktorý pôsobí ako poradca primátora pre územné plánovanie a rozvoj mesta. Mestské zastupiteľstvo Konrád v utorok odvolalo z tohto postu k 14. decembru. Šujan do funkcie nastúpi 15. decembra.

Primátor Bratislavy Matúš Vallo jej poďakoval za prácu, ktorú pre hlavné mesto vykonávala počas uplynulých 11 rokov. "Ukázalo sa, že útvar hlavného architekta má svoj význam a zmysel," poznamenal Vallo. Pripomenul, že viedla mnohé diskusie a mala veľké úsilie zlepšovať fyzický rozmer Bratislavy. Šujana zároveň označil za známeho a rešpektovaného, čím by sa mala pozícia hlavného architekta posilniť.

Odchádzajúca hlavná architektka poďakovala všetkým, ktorí ju vypočuli i podporili. Poďakovala sa tiež za možnosť pracovať pre Bratislavu. Verí, že mesto bude naďalej hájiť záujmy občanov.

Juraj Šujan pôsobil šesť rokov v pozícii predsedu Slovenskej komory architektov, od roku 2019 vykonáva funkciu poradcu primátora. Riešil napríklad problematiku územného plánu a rozvoja mesta. V jeho náplni práce je usmerňovanie sekcie územného plánovania magistrátu a Metropolitného inštitútu Bratislavy (MIB). Pomáha tiež aktualizovať územný plán Bratislavy či akcelerovať prípravu nového. Pôsobí tiež v správnych radách Slovenskej technickej univerzity a Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave.

(TASR)

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím