Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
10. október 2019
0
529

Vyhlásenie Slovenskej komory architektov k sporu o autorstvo

K medializovaným skutočnostiam o sporné autorstvo prihláseného diela do ocenenia CE ZA AR 2019 vydala SKA nasledovné stanovisko:
Vyhlásenie Slovenskej komory architektov k sporu o autorstvo

Vec: Vyhlásenie Slovenskej komory architektov k medializovaným skutočnostiam o sporné autorstvo prihláseného diela do ocenenia CE.ZA.AR 2019

Slovenská komora architektov ako vyhlasovateľ ocenenia Ceny Slovenskej komory architektov za architektúru CE ZA AR 2019 sa týmto vyhlásením v plnom rozsahu dištancuje od akýchkoľvek medializovaných sporov architektov o autorstvo k prihláseným architektonickým dielam v prebiehajúcom ročníku ocenenia CE ZA AR 2019.

Ocenenie Cena za architektúru CE ZA AR v súčasnosti predstavuje najprestížnejšie odborné ocenenie za architektúru, ktoré je na Slovensku udeľované. Na výbere nominantov, ako aj laureátov ocenenia sa každoročne podieľa medzinárodná odborná porota tvorená z významných súčasných osobností profesie architektov. Je nepochybné, že už len samotná účasť nominantov predstavuje pre jednotlivých architektov vysokú mieru prestíže a ocenenia za výsledky ich tvorivej práce.

Je výlučne vecou cti každého prihlasovateľa, aby v čestnom prehlásení, ktoré je súčasťou prihlášky diela uviedol skutočné údaje o autorovi, resp. spoluautoroch, ako aj o povahe prihlasovaného diela. Úlohou poroty v procese výberu nominovaných diel, a napokon aj laureátov, nie je skúmanie autorstva k dielu. Jedinou úlohou poroty je posudzovať kultúrnu a odbornú hodnotu architektonických diel, ako aj excelentnosť a osobitú tvorivosť profesionálnych výkonov architektov. Rozhodovanie sporov o autorstvo je v kompetencii príslušných súdov Slovenskej republiky.

JUDr. Viera Hanuláková
riaditeľka úradu

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím