Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
28. október 2015
0
118

Európsky parlament schválil sieťovú neutralitu - s výnimkami

Európsky parlament na svojom utorňajšom zasadaní schválil nový návrh telekomunikačnej legislatívy, ktorý prináša viacero významnejších zmien v oblasti roamingových poplatkov a dodržiavania sieťovej neutrality.
Európsky parlament schválil sieťovú neutralitu - s výnimkami

Sieťová neutralita

Cieľom pravidiel pre sieťovú neutralitu je najmä zabezpečiť plne konkurenčné prostredie pre prevádzkovateľov internetových služieb, tvorcov aplikácií a výrobcov zariadení a zabrániť poskytovateľom pripojenia výrazne ovplyvňovať toto prostredie.

Pravidlá pre sieťovú neutralitu platné od 30. apríla 2016 budú na úrovni zákona zakazovať blokovanie alebo spomaľovanie jednotlivých služieb, aplikácií a obsahu a ku všetkým prenášaným dátam na Internete budú musieť pristupovať poskytovatelia Internetu rovnako. Pravidlá budú mať výnimky a spomaľovať alebo blokovať bude možné nezákonný obsah, spam a útoky a vo výnimočných prípadoch bude možné spomaľovať dáta aj pre zabezpečenie dostatočnej rýchlosti siete.

Pravidlá budú zakazovať, aby poskytovatelia mohli od prevádzkovateľov služieb pýtať vyššie poplatky za prioritizáciu ich služieb na otvorenom Internete.

Budú mať ale dve podstatné výnimky, ktoré budú stále umožňovať získať niektorým prevádzkovateľom služieb vďaka komerčnej dohode s poskytovateľmi konkurenčnú výhodu.

Pravidlá budú dovoľovať prioritizáciu služieb niektorých inovatívnych typov služieb, ktoré potrebujú garantovanú kvalitu ako napríklad IPTV, telekonferencie a telemedicína. Prioritizácia bude dovolená len ak nebude mať negatívny vplyv na využívanie ostatných služieb. Ak ale pripojenie bez prioritizácie nemá dostatočné kvalitatívne parametre na poskytovanie takýchto typov služieb bez prioritizácie, poskytovatelia prioritizovaných služieb budú mať výhodu oproti ostatným poskytovateľom rovnakých typov služieb.

Pravidlá zároveň poskytovateľom umožnia niektoré služby, obsah a aplikácie nezapočítavať napríklad do mesačných dátových limitov služieb. To rovnako najmä u mobilných služieb s nízkymi limitmi na množstvo prenesených dát predstavuje výraznú konkurenčnú výhodu pre prevázkovateľov, ktorí sa dohodnú s poskytovateľmi pripojenia na takejto spolupráci.

Zdroj: Dsl.sk

 

Poloha na mape

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím