Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
9. máj 2016
0
299

Internet v reálnom živote bez pripojenia na sieť

Milánsky dizajnér a výtvarník vytupujúci pod menom Biancoshock sa rozhodol svetu ukázať, že dedinka bez nternetu môže viesť život porovnateľný so zvyškom sveta. Rôzne časti obce preto premenil na fyzickú alternatívu webových služieb.
Internet v reálnom živote bez pripojenia na sieť

Civitacampomarano je malá talinska dedinka, nachádzajúca sa v provincii Campobasso v horách. Vďaka svojej polohe v nej nie je takmer žiadny signál. Okolo 400 väčšinou starších obyvateľov nemalo nikdy pripojenie k internetu. Napriek tomu nestrácajú krok s dobou. Svoje budovy pomenovali po najznámejších online službách. Nie sami. Pomohol im milánsky umelec Biancoshock. Rozhodol sa svetu ukázať, že dedinka napriek tomu vedie život porovnateľný so zvyškom sveta. Rôzne časti obce premenil na fyzickú alternatívu webových služieb.

Projekt je označený ako Web 0.0. Namiesto poštových schránok na uliciach sú Gmail-ové schránky, kuriér má auto s nápisom WeTransfer, nakupovať chodia do Ebay-u, lekár bojuje protí vírovým nákazám v ambulancii s nápisom Avast. Obecné oznamy sú vyvesené na Facebook-ových tabuliach. Milenci sa tajne stretávajú pod prístreškom Tinder. Najväčšia klebetnica v mestečku má na dome nápis Wikipédia. A kde pôjdete na pivo? Predsa do Googlu! Chlapi pozerajú na televízor v You Tube-ovej miestnosti...

Aj takto sa dá držať krok s dobou a v neposlednom rade urobiť si výbornú reklamu. Však nakoniec vďaka internetu tu možno turisti nechajú svoje peniaze :-)

300434
Youtube

Poloha na mape

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím