Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
12. november 2015
0
253

Modelovanie v priestore omocou dronov?

Výskumníci z kanadskej Queen’s University vyvinuli priestorový BitDronový systém. Takto sa dá modelovať virtuálna realita pomocou fyzického modelu tvoreného v reálnom priestore jednotlivými "pixelmi" z dronov.
Modelovanie v priestore omocou dronov?

Zatiaľ je táto tech­no­ló­gia vo svo­jej počiatočnej etape vývoja. Vieme si však predstaviť že by si rýchlo moh­la náj­sť up­lat­ne­nie pri sku­toč­nom názornom 3D zobrazovaní objektov v priestore. Napríklad aj stavebných objektov v reálnej veľkosti. Alebo iných štruk­túr. Potenciál má aj v hernom priemysle, v ro­bo­ti­ke, prí­pad­ne vo vi­zua­li­zá­cii priestorových in­for­má­cií v reál­nom ča­se.

Systém tvorí zatiaľ malý počet dronov. Ich pohyby tiež ešte nie sú veľmi presné. Výskumníci ich však plánujú zmenšiť na veľkosť približne jeden centimeter a zvýšiť ich počet na tisícky, aby mohli tvoriť aj zložitejšie štruktúry. Pri možnosti meniť farbu, pozíciu, prípadne iné atribúty by to v budúcnosti bol ideálny nástroj na prezentáciu virtuálnej reality napríklad v mierke 1:1. Čo tak budúci rodinný dom ukázať klientovi priamo na jeho pozemku, v reálnej veľkosti a podobe? Bez nutnosti stavať. A trebárs len na chvíľu. Stačí poskytnúť dáta z modelu stavby v počítači prostredníctvom svojho tabletu, alebo telefónu. "...a z čarovného vreca vyletí roj a zhmotní sa do podoby..."

120954
Youtube

Poloha na mape

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím