Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
6. november 2018
0
522

Najnovšie pracovné stanice od HP

HP Inc. predstavilo svoje portfólio produktov pre profesionálne nasadenie. Od najdostupnejších riešení až po tie najvýkonnejšie.
Najnovšie pracovné stanice od HP

HP Inc. predstavilo nový HP EliteDesk 705 Workstation Edition, svoj najdostupnejší stolný počítač s profesionálnymi certifikáciami 1. Ide o profesionálne zariadenie pre používateľov, ktorí k práci potrebujú silný počítač a uvítajú prechod na výkon na úrovni pracovnej stanice, ale hrá u nich zásadnú rolu cena. Tento dostupný model im umožní bezproblémový multitasking s certifikovaným softwarom, poradí si i s offline renderovaním a 3D modelovaním v CAD aplikáciach. Nechýba mu, ale ani pokročilé zabezpečenie a funkcie pre jednoduchú správu.

HP EliteDesk 705 Workstation Edition
HP EliteDesk 705 Workstation Edition

Zákazníci stále viac žiadajú profesionálne funkcie a kvalitný hardware, ktoré im dnes môžu ponúknuť i pracovné stanice entry alebo strednej úrovne. Oproti predchádzajúcej generácii je pri novom modeli od HP viditeľný výrazný skok vpred predovšetkým v efektivite práce. Používateľ môže plniť viac úloh naraz vďaka až osemjadrovým procesorom AMD Ryzen™ PRO, až 16 vláknam a výberu z profesionálnych grafických kariet. Systém vďaka tomu zvládne napríklad aj renderovanie, umožní skrátiť čas obnovenia zostavy v SOLIDWORKS alebo Inventore a zaistí hladký chod pri interakcii Viewport s 3D prvkami. Počítač bol navyše výrobcom optimalizovaný pre použitie profesionálnych softvérových aplikácií od popredných poskytovateľov ako SolidWorks eDrawings, Autodesk AutoCAD, Autodesk Revit a SketchUp.

Ako správna pracovná stanica je HP EliteDesk 705 Workstation Edition vybavený silným zabezpečením proti stále nebezpečnejšiemu malwaru. Jeho súčasťou sú pre HP už tradičné, hardvérovo posilnené riešenia umožňujúce samoopravy systému, ako napríklad ochrana BIOSu s názvom HP Sure Start Gen4 2. Dostal ale aj HP Manageability Integration Kit Gen2 3, ktorý umožňuje jednoduchú správu veľkého množstva zariadení.

Cena a dostupnosť

  • HP EliteDesk 705 Workstation Edition bude na Slovensku dostupný od novembra za cenu začínajúcu na 679 eur bez DPH.
Poznámky pod čiarou:
1. Certifikácie systémov HP EliteDesk 705 Workstation Edition vybavených grafickými kartami NVIDIA Quadro® P1000 alebo AMD Radeon™ Pro WX 3100.
2. HP Sure Start Gen4 je dostpný pri zariadení HP Elite a HP Workstation vybavených 8. generáciou procesorov Intel® alebo AMD.
3. HP Manageability Integration Kit Gen2 môžete stiahnuť na http://www8.hp.com/us/en/ads/clientmanagement/overview.html.
HP EliteDesk 705 Workstation Edition
HP EliteDesk 705 Workstation Edition

HP uviedlo najvýkonnejšie entry pracovné stanice na svete - Nový rad HP Z prináša bezkonkurenčný výkon, zabezpečenie a možnosti rozširovania.

HP Inc. predstavilo najvýkonnejšie entry pracovné stanice na svete určené pre vývojárov produktov, architektov, kreatívnych profesionálov, OEM, pedagógov a finančných alebo kancelárskych pracovníkov. Nový rad pracovných staníc HP Z ponúka zákazníkom nadštandardnú výkonnosť spolu so softvérovými certifikáciami za dostupnú cenu, bez toho, aby bola potrebná grafika, možnosti rozšírenia hardvéru, zabezpečenie a celkovo bezproblémová užívateľská skúsenosť.

"Od kreatívnych profesionálov a ďalších používateľov, ktorí pracujú s vysokým výpočtovým výkonom, vždy počúvame ako prví, že potrebujú ešte výkonnejšie počítače ušité na mieru ich potrebám. Našou odpoveďou je nové portfólio najvýkonnejších entry pracovných staníc na celom svete", povedala Gwen Coble, riaditeľka oddelenia Workstations, Thin Clients, Retail Solutions and Immersive Computing pre oblasť EMEA z HP Inc. "Nový rad sme navrhli pre maximálnu kreativitu, produktivitu a modernú prácu. Spojili sme v ňom vynikajúcu grafiku, flexibilnú konfiguráciu a integrovaný softvér s najlepšou bezpečnosťou stolových pracovných staníc na svete 2."

Nové entry pracovné stanice od spoločnosti HP - HP Z2 Mini, HP Z2 Small Form Factor a HP Z2 Tower spolu s  HP EliteDesk 800 Workstation Edition - patria medzi najbezpečnejšie a najlepšie spravovateľné pracovné stanice na svete. Komplexné zabezpečenie zaručí silnú ochranu pred rastúcimi hrozbami a malware vďaka prvému a jedinému BIOSu so schopnosťou samoopravy a jedinečnému hardwarovému bezpečnostnému riešeniu HP endpoint security controller sprevádzanému prvkami ako HP Sure Start Gen4 3 a HP Sure Run 4, ktoré pomáhajú udržiavať kritické procesy v prevádzke aj keď sa ich malware snaží zastaviť. Okrem toho Manageability Kit Gen 2 od spoločnosti HP umožňuje jednoduché spravovanie viacerých zariadení súčasne.

Všetky pracovné stanice HP Z2 navrhnuté podľa najprísnejších – 24/7 – štandardov spoľahlivosti sa teraz dajú pohodlne pripojiť cez rýchly Thunderbolt™ a tiež prichádzajú so širokým výberom certifikácií pre najobľúbenejšie aplikácie. K dispozícií je HP Performance Advisor, ktorý dokáže optimalizovať software a ovládače, a pre ešte vyššiu spoľahlivosť si môžu zákazníci objednať aj procesory Intel® Xeon® a ECC pamäť. Prispôsobenie na mieru, rozšíriteľnosť, vylepšovanie výpočtového výkonu a I/O možnosti sú zárukou, že pracovné stanice HP Z budú držať krok s dobou a užívateľom len tak nezostarnú.

Množstvo výkonu pre výrazne plynulejšiu prácu

Užívatelia pracovných staníc dnes žiadajú najmä rýchlejšie a výkonnejšie zariadenia, ktoré im pomôžu zlepšiť workflow. Štvrtá generácia entry pracovných staníc z rodiny HP Z zahŕňa:

HP Z2 Mini G4 Workstation, najvýkonnejšia mini pracovná stanica na svete 5, ukryla nadštandardný výpočtový výkon do neuveriteľne malého balenia (s objemom len 2,7 litra). V porovnaní s predchádzajúcimi generáciami má dvojnásobný grafický výkon - zákazníci budú mať na výber z čipov NVIDIA® Quadro® P600 alebo NVIDIA Quadro P1000. Okrem toho bude k dispozícii i variant s AMD Radeon Pro ™ WX4150. HP Z2 Mini nebude navyše takmer nikdy počuť - jedná sa o najtichšiu mini pracovnú stanicu na svete 6.

Vďaka univerzálnemu a úspornému dizajnu si môže zariadenie HP Z2 Mini nájsť svoje miesto všade, dá sa umiestniť pod pracovnú dosku stola, za monitor alebo do dátového centra - do štandardného 42U racku so zákazkovými rukoväťami sa vojde až 56 HP Z2 Mini 7. S flexibilnými vstupmi a výstupmi si môžu užívatelia nakonfigurovať systém podľa potreby na rôzne legacy porty alebo na pripojenie až k šiestim monitorom a ďalším perifériam. Jedná sa tiež o jedinú mini pracovnú stanicu na svete s šesťjádrovými procesormi Intel® Xeon® 8, ktoré umožnia ju užívateľom nasadiť bez problémov do tých najkritickejších prostredí.

HP Z2 Mini G4 Workstation
HP Z2 Mini G4 Workstation

HP Z2 Small Form Factor (SFF) G4 Workstation dostala vo svojej nezmenenej, super kompaktnej veľkosti o 50 percent väčší výpočtový výkon ako predchádzajúca generácia. Nový šestjádrový procesor z nej robí najvýkonnejší malý formát pracovnej stanice na svete 9. Aj tento model si môže zákazník nechať upraviť na mieru - flexibilné možnosti nastavenia vstupov a výstupov umožňujú uvoľniť cenné PCIe sloty a súčasne pridať rôzne zloženie legacy portov, špecializované vybavenie alebo porty pre pripojenie monitorov.

Ako najlepšie rozširujúci sa komerčný SFF PC na svete 10 je HP Z2 G4 SFF dokonalým hardwarovým riešením pre zákazkové potreby. Dodáva sa so štyrmi PCIe slotmi a dvoma slotmi M.2 pre úložisko. Variabilita nastavenia vstupov a výstupov umožňuje voľné PCIe sloty a nie je potrebné pridať ďalšie externé portové adaptéry. Vďaka svojim rozmerom ho môžete navyše umiestniť doslova kamkoľvek, ide o ideálne riešenie pre AEC, vývojárov produktov alebo OEM.

HP Z2 Small Form Factor (SFF) G4 Workstation
HP Z2 Small Form Factor (SFF) G4 Workstation

HP Z2 Tower G4 Workstation, najvýkonnejšia entry pracovná stanica na svete 11, je navrhnutá pre prácu na komplexných úlohách, ako sú informačné modely budov alebo rendering, pre ktoré je vybavená až Ultra 3D grafikou a najmodernejšími procesormi Intel® Core ™ alebo Intel® Xeon®. HP Z2 Tower zvládne i najnáročnejšie 3D projekty vďaka viac ako o 60 percent vyššiemu grafickému výkonu v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. S vysokými taktovacími frekvenciami sa tento počítač nikdy nezadýcha.

Nový dizajn teraz počítal aj s prednými a zadnými úchytmi, aby ju mohli používatelia ľahko prenášať, čomu napomáha aj fakt, že sa oproti predchádzajúcej generácii zmenšila o celých 13 percent. Pretože spoľahlivosť bola pre HP pri vývoji nových pracovných staníc jednou z hlavných priorít, je možné rovnako ako HP Z2 Tower, tak aj SFF vybaviť voliteľným inovatívnym prachovým filtrom, ktorý ich udrží čisté aj uprostred továrne alebo v inom náročnom prostredí. S duálnymi M.2 slotmi môžu používatelia inštalovať akékoľvek profesionálne úložiská aj voliteľné samošifrovacie disky, ktoré pomôžu zabezpečiť, že sa k dôležitej IP adrese nikto nedostane.

HP Z2 Tower G4 Workstation
HP Z2 Tower G4 Workstation

Pre náročných užívateľov, ktorí chcú zlepšiť výkon svojho počítača a zároveň mať desktop s profesionálnymi certifikáciami, teraz HP ponúka tiež model HP EliteDesk 800 Workstation Edition. Cenovo najdostupnejší komerčný desktop s profesionálnymi certifikáciami 12 je ideálny pre prechod na stolný počítač na výkonnostnej úrovni pracovnej stanice s integrovanými ISV certifikovanými aplikáciami.

Toto zariadenie určené pre vytváranie 2D / 3D návrhov s licenciou pre SolidWorks a AutoCAD ponúkne používateľom spoľahlivý výkon, aký od žiadneho klasického firemného PC nedostanú. Hneď po vybalení je tiež navyše optimalizované pre predné VR enginy, ktoré vývojárom umožnia prebudiť ich výtvory k životu pomocou grafiky NVIDIA GeForce® GTX 1080. HP EliteDesk 800 Workstation Edition možno tiež hardwarovo rozširovať.

Ceny a dostupnosť

  • HP Z2 Mini Workstation bude na Slovensku dostupná v auguste za cenu začínajúcu na 759 eur bez DPH.
  • HP Z2 Small Form Factor Workstation bude na Slovensku dostupná v auguste za cenu začínajúcu na 739 eur bez DPH.
  • HP Z2 Tower Workstation bude na Slovensku dostupná v auguste za cenu začínajúcu na 769 eur bez DPH.
  • HP EliteDesk 800 Workstation Edition je na Slovensku dostupná už teraz za cenu začínajúcu na 699 eur bez DPH.
Poznámky pod čiarou:
1. Podľa internej analýzy HP entry pracovných staníc s ISV certifikáciou k júlu 2018 a výkonnosti vychádzajúcej z najvyšších procesorov, grafík a pamätí.
2. Najvyššie zabezpečenie na základe jedinečného komplexného balíčka bezpečnostných prvkov a funkcií HP bez príplatkov a správy každého aspektu PC vrátane hardwaru, systému BIOS a softwaru prostredníctvom balíčka HP Manageability Integration Kit využívajúceho Microsoft System Center Configuration Manager pri stolných pracovných staniciach HP so 7. generáciou procesorov Intel® – prieskum medzi predajcami stolných pracovných staníc k 25. septembru 2017.
3. HP Sure Start Gen4 je dostupný pri modeloch HP Elite a pracovných staniciach HP vybavených procesormi Intel® 8. generácie alebo AMD.
4. HP Sure Run je dostupný pri vybraných pracovných staniciach HP Z vybavených 8. generáciou procesorov Intel®.
5. Podľa internej analýzy HP mini pracovných staníc < 3L s ISV certifikovanými aplikáciami, ECC pamäťou a procesorom Intel® Xeon® štvorjadrovým alebo vyšším k júlu 2018 a výkonnosti vychádzajúcej z najvyšších procesorov, grafík a pamätí.
6. Podľa internej analýzy HP testov hlučnosti mini pracovných staníc < 3L s ISV certifikovanými aplikáciami, ECC pamäťou a procesorom Intel® Xeon® štvorjadrovým alebo vyšším k júlu 2018.
7. Voliteľný alebo konfigurovateľný prvok.
8. Podľa internej analýzy HP mini pracovných staníc < 3L s ISV certifikovanými aplikáciami, ECC pamäťou a procesorom Intel® Xeon® štvorjadrovým alebo vyšším k júlu 2018 a výkonnosti vychádzajúcej z najvyšších procesorov, grafík a pamätí.
9. Podľa internej analýzy HP mini pracovných staníc typu small form factor s ISV certifikáciou k júlu 2018 a výkonnosti vychádzajúcej z najvyšších procesorov, grafík a pamätí.
10.Podľa internej analýzy HP entry vežových pracovných staníc s ISV certifikáciou s čipsetmi C236 a C246. Rozšíriteľnosť vychádzajúca z množstva priestoru, PCIe slotov, celkového množstva portov, podporovaného napájania a podpory 3D grafických kariet k júlu 2018.
11. Podľa internej analýzy HP entry vežových pracovných staníc s ISV certifikáciou k júlu 2018 a výkonnosti vychádzajúcej z najvyšších procesorov, grafík a pamätí.
12. Podľa internej analýzy HP komerčných desktopov s Windows 10 Pro a ISV certifikáciami k júlu 2018.

Mobilné pracovné stanice HP ZBook dostanú nový hardvér

Modely predstavené na jar budú k dispozícii s novými procesormi, grafikami, väčšou pamäťou i diskovým poľom RAID 1, HP ZBook Studio x360 navyše s novým displejom.

Spoločnosť HP Inc. predstavila na konferencii Adobe® MAX inovovaný rad mobilných pracovných staníc ZBook určených predovšetkým pre kreatívnych profesionálov. Modely HP ZBook Studio, HP ZBook Studio X360, HP ZBook 15 a HP ZBook 17 dostanú väčší výpočtový výkon, nové bezpečnostné prvky a jasnejšie monitory. Vďaka novým šesťjadrovým procesorom Intel® Core ™ i9 a väčšou, až 32GB pamäťou (ktorú možno teraz v závislosti od modelu rozšíriť až na 128 GB 1) zvládnu používatelia ešte náročnejšie úlohy vrátane editácie videa a 3D renderovanie a budú môcť rýchlejšie pracovať s veľkými objemami dát. Nové bezpečnostné funkcie v podobe diskového poľa RAID 1 umožní zrkadlenie obsahu úložiska, používateľ tak bude mať cenné dáta vždy zálohované. HP ZBook Studio aj HP ZBook Studio X360 navyše dostali silnejšiu grafiku NVIDIA® Quadro® P2000.

K modelu HP ZBook Studio X360, najvýkonnejšiemu konvertibilnému PC na svete 2, ďalej pribudla nová voliteľná dotyková antireflexná obrazovka. S tou nie je problém pracovať ani vonku na prudkom svetle a je tiež odolnejšia, pretože ju chráni najnovšia generácia CORNING® Gorilla® Glass. Vynikajúci displej HP DreamColor s úpravou proti odleskom podporuje 100% farebného priestoru Adobe RGB a poteší jasom 600 nitov. Je tak o 20% jasnejší ako Retina displej 15-palcového Apple MacBook Pro a o 50% jasnejší než displej Dell XPS UltraSharp 4K3.

HP ZBook Studio X360
HP ZBook Studio X360
HP ZBook Studio X360
HP ZBook Studio X360

"Dnešní tvorcovia potrebujú špecializované nástroje a riešenia, ktoré im pomôžu udržať krok s trendmi, zvýšiť produktivitu a zostať pri práci čo najviac mobilní. Načúvame ich potrebám a investujeme do inovácií, ktoré im ich prácu čo najviac uľahčia, počnúc hardvérom, softvérom a službami a inovatívnymi programami končiac," povedala Gwen Coble, riaditeľka oddelenia Workstations, Thin Clients, Retail Solutions and Immersive Computing pre oblasť EMEA z HP Inc .

Súčasťou aktuálneho portfólia pracovných staníc HP Z sú mobilné pracovné stanice ZBook, stolné pracovné stanice Z, ako je výkonné mini PC HP Z2 Mini alebo vlajková loď HP Z8 a oceňované monitory HP DreamColor. Všetky tieto produkty majú za cieľ ponúknuť používateľom maximálnu produktivitu, všestrannosť a zabezpečenia, ktoré dnešný kreatívny profesionáli ku svojej práci bezpodmienečne potrebujú.

HP SmartStream Designer for Designers prístupný všetkým

HP tiež sprístupnilo všetkým tvorcom svoj HP SmartStream Designer for Designers (D4D), plug-in pre Adobe Illustrator CC. Tento balík praktických riešení pre dizajnérov obsahuje napríklad funkciu HP SmartStream Mosaic, ktorá umožňuje vytvárať zakladacie súbory, s ktorými môžu používatelia bez obmedzenia manipulovať pomocou algoritmov a vytvárať jedinečné diela v reálnom čase. HP SmartStream D4D je teraz voľne na stiahnutie na Adobe Exchange pre platformy Mac i PC. Inovatívnu technológiu digitálnej tlače od HP už využilo napríklad štúdio The Yarza Twins pri vytváraní individualizovaného dizajnu pre značku Smirnoff spoločnosti Diageo.

"Digitálna tlač od HP dokáže urobiť prácu s obalmi a celkovo s tlačou oveľa dynamickejšiu a zbaviť ju radu obmedzení. Až doteraz však existovala medzi vznikom konceptov a reálnou tvorbou medzera. S HP SmartStream D4D sa môžu dizajnéri v programe Adobe Illustrator CC konečne vyhrať s kvalitným a bohatým softvérom a vytvárať nezabudnuteľné obaly a kampane pre globálne aj lokálne značky," povedala Nancy Janes, šéfka inovácií značky z HP Inc.

Cena a dostupnosť

  • Aktualizovaný HP ZBook Studio X360 bude na Slovensku dostupný v novembri 2018 za cenu začínajúcu na 1349 eur.
  • Aktualizovaný HP ZBook Studio bude na Slovensku dostupný v novembri 2018 za cenu začínajúcu na 1199 eur.
  • Aktualizovaný HP ZBook 17 bude na Slovensku dostupný v novembri 2018 za cenu začínajúcu na 1299 eur.
  • Aktualizovaný HP ZBook 15 bude na Slovensku dostupný v novembri 2018 za cenu začínajúcu na 1249 eur.
  • Aktualizovaný HP ZBook 15v bude na Slovensku dostupný v novembri 2018 za cenu začínajúcu na 849 eur.
HP ZBook Studio
HP ZBook Studio
HP ZBook 17
HP ZBook 17
HP ZBook 15
HP ZBook 15
Poznámky pod čiarou:
1. 128GB pamäť by mala byť dostupná od decembra 2018
2. Podľa internej analýzy spoločnosti HP konvertibilných neoddeliteľných zariadení z februára 2018 a výkone odvodenému od najsilnejšieho procesora, grafiky a pamäte.
3. Porovnanie najvyšších konfigurácií a výsledku Geekbench 4 k februáru 2018.
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím