Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
28. august 2015
0
672

Sensel Morph - modofikovateľný externý touchpad

Niekedy ba sme potrebovali ako perifériu externý grafický tablet, ktorý by zvládal multidotyk. Niečo ako grafiký touchpad. Zdá sa, že sa dočkáme.
Sensel Morph - modofikovateľný externý touchpad

Na Kickstarteri sa prezentoval projekt Sensel Morph. Je dotykové príslušenstvo k počítaču, alebo inému mobilnému zariadeniu. Dá sa využívať ako vstupné zariadenie mnohými spôsobmi. Má podobu hliníkovej podložky veľkej 24 x 16,95 x 0,675 cm. Váži 400 g. Obsahuje vysoko citlivý dotykový multitouch povrch s rozmermi 23 x 13 cm.

Povrch má 20 000 senzorových bodov. Dokážu snímať až 4 096 stupňov tlaku (v rozmedzí 5 g až 5 kg). Veľkosť senzorov je 1,25 mm. Presnost je okolo 0,1 mm, čo stačí na väčšinu grafických aplikácií. Odozva v plnom rozlíšení 8 ms. Ak potrebujeme zaznamemať rýchlejší pohyb, môžeme znížiť rozlíšenie a odozva bude potom 2 ms. Pripojenie môže byť káblom cez USB, alebo bezdrôtovo cez Bluetooth.

Výhodou je, že snímanie dotyku nie je kapacitné a tak funguje aj cez rôzne dodatočné fólie, ktoré sa dajú umiestniť na jeho povrch. (Môžeme tak napríklad tužkou kresliť priamo na papier položený na zariadenie. Uvidíme nielen kresbu, ale aj jej digitálna podoba sa priebežne ukladá do počítača. Prípadne môžeme použiť rôzne iné povrchové "šablóny" - klávesnicu na zadávanie textu, klávesy pre hudbu...). Citlivosť by mala byť schopná snímať aj jemné ťahy štetca. Zdá sa, že by to pre architekta a grafika mohla byť zaujímavá alternatíva k štandardným grafickým tabletom (napríklad od Wacomu). Výhodou je multidotyk, ktorý v niektorých špecifických prípadoch umožňuje nový spôsob práce.

Cena by mala byť 249 dolárov a dostupnosť niekedy v budúcom roku. Viac informácií nájdete priamo na stránke autorov, alebo v priložených videách.

58883
Vimeo
728
Vimeo
1133
Vimeo

Poloha na mape

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím