Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
16. máj 2019
0
129

Letná škola udržateľnej architektúry pre študentov 2019

Päťdňové podujatie, ktoré kombinuje teoretické prezentácie základov navrhovania udržateľnej a energeticky úspornej architektúry s informáciami z praxe.
Začiatok24.6.2019
08:30
Koniec28.6.2019
16:00
MiestoStavebná fakulta STU
AdresaRadlinského 11,
Bratislava,
Slovensko
Druh podujatiaPodujatie
KontaktIng. Ľubica Šimkovicová
simkovicova@iepd.sk

Cieľom Letnej školy udržateľnej architektúry je sprostredkovať študentom už počas štúdia kontakt s praxou prostredníctvom informácií od spoločností s kvalitnými produktami, bez ktorých sa dnes nezaobíde moderné stavebníctvo. Študenti vyšších ročníkov, ktorí sa čoskoro už stretnú s realitou, potvrdili, že majú záujem o stretnutie s firmami, produktovými informáciami a a prísť do profesionálneho života lepšie pripravení.

Čo?

Letná škola predstaví koncept udržateľnosti architektúry a ukáže spôsob, ako ho dostávať do praxe, Predpoludňajší blok (od 8:30) bude venovaný prednáškam lektorov z fakúlt i z rôznych oblastí praxe, popludnie (do 16:00) priblíži prax návrhovým seminárom či návštevou zaujímavých stavieb. Program si môžete pozrieť nižšie.

Kedy, kde, kto?

LŠUA prebehne v dňoch 24.-28.6.2019 v priestoroch Stavebnej fakulty STU (miestnosť upresníme) i mimo nich... Podujatie je určené predovšetkým pre študentov bakalárskeho a inžinierskeho štúdia na FA a SvF STU - pre nich je letná škola (ako voliteľný predmet LSAU1 resp. LSA2) zahrnutá do študijného programu a ocenená pár kreditmi, ale prihlásiť sa naň môžu aj študenti iných fakúlt STU či iných vysokých škôl. Počet účastníkov je obmedzený, prihláste sa včas! 

Za čo?

Zadarmo! A za kompletné absolvovanie letnej školy dostanú všetci účastníci diplom potvrdzujúci získanú kvalifikáciu. Študenti FA a SvF STU navyše budú odmenení kreditmi za absolvovanie voliteľného predmetu...

Prečo?

Navrhovanie udržateľnej architektúry sa už stáva samozrejmosťou, aj keď  si to nie vždy uvedomujeme - napríklad nové administratívne budovy bez "zeleného" certifikátu sú ťažšie prenajímateľné a klienti často vyžadujú pri obytných budovách vyššiu kvalitu vnútorného prostredia. K vysokej energetickej hospodárnosti nás núti legislatíva, o pár rokov budú musieť byť všetky novostavby v štandarde budov s takmer nulovou spotrebou energie - práve ich navrhovanie v praxi je ťažiskom LŠUA... 

"Architekt nemôže žiť v ilúziách, odtrhnutý od reality. Musí mať nielen dostatočné praktické znalosti, ale zároveň sa musí učiť byť flexibilný. Informácie a požiadavky musí vedieť akceptovať, analyzovať a vedieť, ako na ne reagovať," slovami Ing. arch. Ivany Bendovej, PhD. z architektonického ateliéru Allied Architects International... 

S kým?

LŠUA pripravili FA STU, SvF STU a iEPD, no podporili ju aj partneri: Saint-Gobain Construction Products (divízia Isover), Baumit, Velux Slovensko, Xella Slovensko, Kontrakting krov hrou, Internorm, Rehau, ATREA, Zumtobel, atď. Prednášky odborníkov radov našich partnerov vám priblížia pohľad praxe na problematiku udržateľnej architektúry.

Ako?

Prihlásiť sa môžete tu.

Mapa podujatia

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím