Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
13. jún 2018
0
148

Life Challenge 2018

Po prvých dvoch úspešných udeľovaniach ocenení vo Viedni v roku 2014 a v Madride v roku 2016 sa slávnostné vyhlásenie výsledkov súťaže Life Challenge tohto roku koná 14. júna 2018 v priestoroch Slovenskej filharmónie v Redute v Bratislave.
Začiatok14.6.2018
19:00
Koniec14.6.2018
23:59
MiestoSlovenská filharmónia Reduta Bratislava
Adresa ,
Bratislava,
Slovensko
Druh podujatiaPodujatie
KontaktBeáta Badiarová

Life Challenge sa stáva pojmom: Baumit ponúka takmer neobmedzené možnosti pre jedinečný charakter každej budovy – výberom materiálov, štruktúr, tvarov a farieb. Táto skutočnosť stála pri zrode myšlienky zorganizovať súťaž pre najkrajšie európske fasády Baumit Life Challenge, ktorá sa dnes teší veľkej obľube, a tak sa pokračuje v sérii súťaží každý druhý rok už po tretí raz.

Viac ako 320 projektov v 6 kategóriách
Na galavečer 14. júna 2018 je pozvaných približne 500 hostí zo všetkých 27 krajín spoločnosti Baumit – medzi nimi sú najlepší architekti, investori a partneri Baumit. Viac ako 320 projektov hodnotila vopred v 6 kategóriách Rodinný dom, Bytový dom, Nebytová stavba, Zateplený objekt, Renovácia historických objektov a špeciálna kategória pod názvom „Štruktúra podporuje dizajn“ nezávislá odborná porota.

Víťaz každej kategórie získa okrem ocenenia finančnú odmenu vo výške 6 600 eur. Celkový víťaz získa cenu Life Challenge Award 2018 a finančnú odmenu vo výške 9 900 eur.

Bratislava first
„Bratislava je rodným mestom jednej z našich najúspešnejších a najctižiadostivejších krajín Baumit. Nebolo preto príliš veľkým prekvapením, keď Baumit Slovensko získalo ocenenie Life Challenge Award 2016 s pozoruhodným projektom „Škôlka Limbach“ od architektov Rezníka & Poláka,“ povedal Robert Schmid. A tak príbeh pokračuje ďalej – trofej Life Challenge sa zo západu Európy vracia späť do jej srdca.

Shortlist
V súťaži sa hodnotí predovšetkým štruktúra a stvárnenie fasády, ale samozrejme aj celková architektúra projektov. Medzinárodná odborná porota pozostávajúca z 13 renomovaných architektov zostavila prostredníctvom online hlasovania zoznam so 6 najlepšími projektmi v každej kategórii, tzv. shortlist, ktorý bol zverejnený začiatkom apríla. Týchto 6 × 6 najkrajších fasád Baumit je v hre o prvú cenu, pričom víťazov vyberie odborná porota na svojom zasadnutí bezprostredne pred odovzdávaním cien. Na odovzdávanie ocenení sú do Bratislavy pozvané všetky projektové tímy kandidátov z tzv. shortlistu.

Názory na Life Challenge
Andrey Pashenko z ukrajinského štúdia architektov A. Pashenko referuje o svojich zážitkoch z Life Challenge: „Zúčastnil som sa tejto súťaže dvakrát a vždy som bol ohúrený jej fantastickou atmosférou. Po prvý raz to bolo finále vo Viedni, ktoré som si skutočne užil, ale merítko a nezameniteľná „chuť“ prezentácie v Madride mi doslova vzali dych. Jedinečná šou prezentovaných stavieb, to bola mimoriadna kombinácia možností moderných prezentačných technológií servírovaná spolu s tými najkrajšími emóciami. Rozhodnutie Baumitu organizovať takúto súťaž zvyšuje jeho kredit a som presvedčený, že vynaložené prostriedky sa mnohonásobne vrátia v podobe mimoriadnej reputácie značky. A napokon – knižná publikácia Life Challenge, ktorú sme obdržali ako darček bola plná špičkových, inšpiratívnych objektov. Bola naozaj obohacujúca skúsenosť – vidieť čo ľudia robia, ako to robia a to všetko veľmi dobre zorganizované.“

Názor verejnosti sa taktiež počíta
Okrem názoru odbornej poroty prebehlo na stránke lifechallenge.baumit.com verejné hlasovanie, kde mohla verejnosť vybrať svojho favorita.

Členovia odbornej poroty:

  • Predseda poroty: Andrea Bacová, Slovensko, Slovak University of Technology
  • Richard Černý, Česká republika, Siadesign Liberec s.r.o.
  • Mensur Demir, Bosna a Hercegovina, Int’ University of Sarajevo
  • Enrique Álvarez - Sala Walther, Španielsko, Estudio Alvarez-Sala
  • Markus Hillegaart, Nemecko, Strauss & Hillegaart GmbH
  • Maja Ivanič, Slovinsko, Dessa gallery
  • Mehpare Evrenol, Turecko, Evrenol Architects
  • Heinz Neumann, Rakúsko, HNP architects, ZT GmbH
  • Andrey Pashenko, Ukrajina, Architectural bureau A. Pashenko
  • Piotr Kostka, Poľsko, Kostka & Kurka Architects
  • Radu Teaca, Rumunsko, Bureau for Architecture ARTLINE
  • Simone Zoia, Taliansko, VALERI.ZOIA Architetti Associati
  • Tsvetan Petrov, Bulharsko, Ivo Petrov – Architects

Všetky informácie o súťaži Life Challenge 2018, o prihlásených objektoch, fotografie a detaily o porote nájdete na www.lifechallenge.baumit.com

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím