Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
16. október 2017
0
297

Súťaž PRE VODU

Mladí ľudia môžu opäť pomôcť efektívne riešiť hospodárenie s vodou.
Vyhlásenie16.10.2017
11:00
Odovzdanie návrhov22.3.2018
23:59
VyhlasovateľNadácia Ekopolis
AdresaKomenského 21,
Banská Bystrica,
Slovensko
Druh podujatiaSúťaž
KontaktNadácia Ekopolis
paulikova@ekopolis.sk

Súťaž PRE VODU prepája nadaných mladých ľudí s tými, ktorí hľadajú inšpirácie a ktorí chcú riešiť konkrétne problémy s vodou. Samosprávy, združenia a firmy nominovali do súťaže 8 zaujímavých zadaní, z ktorých si mladí ľudia vyberú a do 22. marca 2018 pošlú návrhy riešení. Nad 3. ročníkom súťaže PRE VODU, ktorú organizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nestlé, prebral záštitu minister životného prostredia SR, pán László Sólymos.

Do 25. septembra 2017 mohli samosprávy, združenia či firmy nominovať konkrétnu situáciu či problém, ktorý sa týka zadržania alebo využitia dažďovej vody, sucha, povodní, odnosu pôdy z polí alebo čistenia vody.

„Hľadáme zaujímavé riešenia na vytvorenie jazierka pre zvýšenie biodiverzity v priemyselom areáli čističky odpadových vôd pri Banskej Bystrici, obnovu ramena rieky Hron pri Rudne, využitia prameňa v Košiciach či analýzu vzniku povodní v obci Utekáč,“ uvádza Martina B. Paulíková z Nadácie Ekopolis.

Jednou z riešených situácií je revitalizácia jazierka v zámockom parku Hlohovec, ktoré je dnes zanedbané a samospráva mesta čaká na návrhy, ako upraviť okolie, vyriešiť prítok a odtok vody, dosiahnuť biologickú rovnováhu a celkovo kvalitu vody v jazere. Ďalšie zadanie sa týka udržateľného spôsobu hospodárenia s úžitkovou vodou v komunitnej záhrade vo Zvolene, ktorá sa nachádza v bývalých kasárňach na Balkáne.

Súťažiaci študenti a mladí ľudia do 30 rokov si budú môcť v rámci otvorenej kategórie vybrať konkrétne zadanie z navrhovaného zoznamu 8 zadaní, ktoré sú zverejnené na webovej stránke www.sutazprevodu.sk. Môžu spracovať aj svoj vlastný nápad, ktorý bude mať inovatívny a inšpiratívny prínos pre zodpovedné hospodárenie s vodou. Súťažný návrh musí okrem popisu riešenia obsahovať aj rámcový odhad financií potrebných na realizáciu riešenia a vyhodnotenie rizík riešenia.

„V treťom ročníku pribudla nová súťažná kategória „študentské školské tímy“, v rámci ktorej oceníme najlepšiu zo skupín študentov, ktorí prídu priamo na miesta problémov a pokúsia sa navrhnúť ich riešenie, pričom riešenie na konci víkendového workshopu aj predstavia miestnej komunite,“ dopĺňa Martina B. Paulíková. Náklady na ich účasť na víkendových workshopoch pokryjú organizátori súťaže.

Uzávierka študentských prác je 22. marca 2018. Do finále v rámci otvorenej kategórie postúpia najlepšie projekty, ktoré budú autori prezentovať pred odbornou porotou. Do finále v kategórii študentských školských tímov postupujú automaticky všetky riešenia od vytvorených tímov. Víťaz získa Cenu Nestlé v hodnote 1 000 €. Druhé a tretie miesto budú ocenené finančnou odmenou v hodnote 500 € a 200 €. Najlepší študentský tím získa ocenenie 1 000 €. Zapojené samosprávy a organizácie dostanú po skončení súťaže návrhy riešení a budú ich môcť využiť pre riešenie problémov s vodou tak, ako budú potrebovať. 

Viac informácií o súťaži Nestlé PRE VODU získate u programovej manažérky Martiny B. Paulíkovej na paulikova@ekopolis.sk, prevodu@ekopolis.sk a na www.sutazprevodu.sk.

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím