Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
4. máj 2015
0
700

Newsletter 1/5 2015

Newsletter 1/5 2015

Pozývame vás na nový portál www.archinfo.sk. Chceme zainteresovať aj „nekomorový“ okruh záujemcov o architektúru. (Študenti, dizajn, výtvarníci... a taktiež aj všetci „neprofesionáli“, ktorým však pojmy architektúra, kultúra, formovanie prostredia v ktorom žijeme nie sú ľahostajné). Samozrejme profesionálne informácie z prostredia komory (www.informacieska.sk) budú s plnou podporou pokračovať ďalej. 

Na úvodnú stránku www.archinfo.sk sa dostanete tu.

232
Youtube

Je potrebné rozširovať prezentáciu architektúry širším smerom. Aby sa architektúra stala aj spoločenskou témou. Treba ponúknuť zaujímavý obsah všetkým, ktorým slovo architektúra (a príbuzné druhy umenia) niečo hovorí (a nie sú ani členmi Komory ani členmi Spolku, i takým čo nie sú ani architekti, ale zaujímajú sa o túto tému). Asi toto bude v budúcnosti naša najdôležitejšia úloha. „Vychovať“ spoločnosť (osloviť ju zaujímavým obsahom), aby viacero ľudí (skupín, spoločností... možno dokonca i úradníkov) dospelo k záveru že architektúra je zaujímavá, a vyplatí sa ju sledovať. Že to nie je iba príjemné a zábavné, ale je to aj užitočné. A keď sa budú sami snažiť niečo urobiť a investovať energiu do prestavby prostredia v ktorom žijú, tak ich možno napadne, že by nebolo zlé obrátiť sa aj na architekta. Lebo práve táto širšia kultúrna verejnosť, to sú naši budúci investori.

Je to silný zámer, ale (dlhodobým) cieľom by malo byť dostať architektúru do polohy „témy dňa“ a takto si vlastne „vychovať investorov“ z tých ľudí, ktorí majú predpoklady vnímať také jemné hodnoty ako je kvalita, kultúra, rozum, koncepcia... a mnohé ďalšie aspekty, ktoré nie sú bežnými kritériami hodnotenia s ktorými sa praxi stretávame.

Portál archinfo má aj mnoho ďalších užitočných funkcií. Má predpoklad slúžiť ako komunitný portál, kde ľudia zaujímajúci sa o spoločnú tému môžu nájsť všetky potrebné a podnetné informácie. Súťaže, podujatia, výstavy, novinky, zaujímavosti, pekné príklady… Môžu diskutovať a vymieňať si skúsenosti, používať formáty ako sú Blog a Fórum… Je tu miesto pre tých čo hľadajú, alebo ponúkajú prácu (služby, materiály, inzercia…). Dá sa tu vytvoriť osobný profesionálny profil v rubrike ĽUDIA a prezentovať svoje najlepšie práce. Funkcionalita profilu je taká široká, že môže nahradiť mnohé individuálne osobné www.stránky.... Na portáli je pripravené omnoho viac - treba postupne preskúmať všetky možnosti…

Ťažiskový je však fakt, že celý obsah je otvorený. Je to priestor určený pre každého architekta (študenta, priateľa architektúry...). Každý môže pridávať svoje príspevky, vidieť bezprostredne reakcie svojich kolegov, vymeniť si skúsenosti a dozvedieť sa zaujímavé veci… Ako komunita určite potrebujeme takúto možnosť a takýto nástroj. Skúsme ho aktívne využiť. Prispievať v prospech všetkých. Výsledok môže byť mimoriadne zaujímavý a prospešný!

Zapojte sa! Svojim profilom, dielom. Viete o udalosti, ktorá by mohla zaujímať ostatných? Máte zaujímavý príspevok, názor, tip? Zverejnite ich.

Na úvodnú stránku www.archinfo.sk sa dostanete tu. V súvisiacich článkoh sú návody ako začať pridávať svoj obsah:

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím