Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

BMI SLOVENSKO

Šikmé a ploché strech

Mojmírovská 9
Ivanka pri Nitre

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

VELUX INTEGRA

Elektrické panoramatické strešné okno s...

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o. (výrobca)
VELUX SLOVENSKO spol. s r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

2N® Indoor Compact

2N® Indoor Compact je vnútorná odpovedacia...

2N TELEKOMUNIKACE, a.s. (výrobca)
2N TELEKOMUNIKACE, a.s. (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
25. marec 2019
0
742

Byt pre hudobníka a lezca, Ústí nad Labem

Interiér na druhom poschodí novostavby v Ústí nad Labem. Klient je profesionálny muzikant a hobby lezec.
Byt pre hudobníka a lezca, Ústí nad Labem
Autori: Ing.arch. Štěpán Havlík HavlíkPodlažná plocha: 69,4 m2Návrh: 2014 - 2014Realizácia: 2015 - 2015Adresa: Ústí nad Labem, Česká republikaPublikované: 24. apríl 2019

Podlahy a okná ostali zachované, architekt zariaďoval väčšiu časť obytnej plochy bytu. Medzi najvýraznejšie zásahy do dispozície patrilo rozdelenie pôvodnej predsiene nábytkovou stenou a situovanie šatníka do centrálnej časti bytu. Svetlo plynúce cez rozmerné zasklenie balkónovej steny sa láme na hranách plastického preglejkového podhľadu (reminiscencia lezeckej steny). Náklady na zariadenie nepresiahli milión českých korún.

„Klient si oblíbil vnitřní vybavení chalup, které jsou hojně rozesety po kopcích v okolní krajině Českého Středohoří. Naším záměrem bylo neopakovat zavedené architektonické fráze, ale vytvořit současnou odpověď na klientovy požadavky. Z chalup jsme si vzali interiér v podobě masivního nábytku,” vysvetľuje architekt. Výber materiálov a farieb korešponduje s vkusom užívateľa. V interiéri prevláda bielená brezová preglejka doplnená tmavou cementovou stierkou a dubovým drevom.

Foto: BoysPlayNice

„Celkové řešení s výrazně modelovaným stropem ze světlé překližky využívá velké plochy balkonového okna k prosvětlení interiéru,” zdôrazňuje Štěpán Havlík. Podhľad ukrýva systém nosných bodov (pre zavesenie hrazdy, hojdacej siete…), elektrické rozvody a bodové svetlá. Zároveň integruje digestor v kuchynskej časti a prievlak v obývačke. “Rozhodnutí vložit prolamovaný podhled nebylo snadné, protože znamenalo citelné snížení světelné výšky místnosti. Svébytnost řešení a funkčnost stropu nás ale přesvědčila o správnosti tohoto řešení,“ dodáva Havlík.

Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice

Pôvodná predsieň bola rozdelená nábytkovou stenou na chodbu a šatník. Už pri vstupe je tak vizuálne posilnená pohľadová os vedúca k oknu nad jedálenským stolom. Šatňa uprostred dispozície funguje ako filter spálňovej časti. Zariadenie kuchyne formujú rozmerné moduly "vysunuté" zo stien. Pracovný priestor kuchynskej linky je tvorený vyňatím časti objemu, ktorý je následne "prenesený" na protiľahlú stenu. Vsadená pracovná doska aj drez sú vyhotovené z hrubej žuly so štrukturovaným povrchom. Stena s nepravidelne rozmiestnenými poličkami je obložená preglejkou, miesto tu našla aj malá zabudovaná vinotéka. Protiľahlá stena s malými zásuvkami je miestom pre knihy, sound-system a iné predmety z výbavy muzikanta.

Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Pôdorys
PôdorysAutor - a-sh: architekt Štěpán Havlík
Rozvinuté pohľady
Rozvinuté pohľadyAutor - a-sh: architekt Štěpán Havlík
Rezy podhľadom
Rezy podhľadomAutor - a-sh: architekt Štěpán Havlík
Skica
SkicaAutor - a-sh: architekt Štěpán Havlík

Poloha diela

Ing.arch. Štěpán Havlík Havlík
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím