Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

BMI SLOVENSKO

Šikmé a ploché strech

Mojmírovská 9
Ivanka pri Nitre

Inteligentné inštalačné systémy

ABB i-bus® EIB / KNX je inteligentný...

ABB (výrobca)
ABB (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
8. august 2019
0
182

EOH IT Hub, Praha

Pracovisko v novej kancelárskej budove Main Point na pražskom Pankráci.
EOH IT Hub, Praha
Autori: Ing. arch. Ján Antal, Ing. arch. Martin StáraSpolupráca: Ing. arch. Eva Schilhart Faberová, Ing. arch. Barbora BabockáPodlažná plocha: 1 300 m2Návrh: 2018 - 2018Realizácia: 2019 - 2019Adresa: Milevská 2095/5, Praha, Česká republikaPublikované: 9. august 2019

Administratívny Komplex dokončený minulý rok zaujme svojimi organicky tvarovanými fasádami a pôdorysom rozvíjajúcim sa v pätici prepojených krídiel. Budova nedávno získala certifikát LEED v najvyššom stupni Platinum. Autorom architektonického riešenia stavby je český ateliér DAM.architekti.

Neobvyklý pôdorys, zaoblená fasáda a minimum pravouhlých stien boli východiskami aj pri návrhu kancelárií pre technologický hub juhoafrického giganta. Nové pracovisko prechádza cez dve podlažia. Autori projektu, ktorí v budove realizovali niekoľko kancelárií (nedávno sme písali o centrále spoločnosti Arval), ani tentokrát neostali pri konvenčnom priestorovom a materiálovom riešení.

Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice

Základnú osnovu priestoru určujú mohutné antracitové “plásty”, uložené pod betónovými stropmi, ktoré delia priestor do nepravidelných komôrok s rôznymi rozmermi a funkciou. Štruktúru plástov dopĺňajú kryštalické formy zasadacích miestností a technického zázemia. Tie svojimi formami voľne sledujú základné usporiadanie, ktoré je občas narušené ich vybočením alebo pootočením. Vyvýšené časti podlahy podlahy vymedzujú javisko, kaviarne a kuchyne. “Kanceláře EOH jsou shlukem dutin, komor, mezistěn a buněk, Petriho miskou tekoucího prostoru,” vysvetľujú architekti.

Foto: BoysPlayNice
Pôdorys,
Pôdorys,autor: Studio perspektiv
Foto: BoysPlayNice

Odrazy, transparentnosť, odlesky, zrkadlenie. Hlavnú úlohu v priestore hrá svetlo. Tenké líniové svietidlá, osadené nielen v spoločných priestoroch, ale aj v zasadacích miestnostiach a pracoviskách, sa násobia v poliach nerezovej podlahy a čierneho skla. V niektorých miestach sú vsadené do lamelového podhľadu, inde ho samé vytvárajú. Nad barovým pultom striedajú ostré línie zavesené guľové lampy.

Foto: BoysPlayNice

Kuchynskú linku pomáha od zvyšku zariadenia odlíšiť dubová dyha lepená pod uhlom 45 stupňov. Kresbu dreva prerušujú lesklé pásy ocele, ktoré na seba precízne nadväzujú. Dvierka sa otvárajú na dotyk, madlá sú nadbytočné.

Foto: BoysPlayNice

Veľkoformátové dielce nerezovej podlahy boli upravené vodným lúčom tak, aby pôsobili ako celistvá hladinu kovu. Presklené priečky s rámami zapustenými do podláh a stropov zabezpečujú maximálnu transparentnosť vo vybraných častiach interiéru. Náležitú pozornosť venovali autori odhaleným stropom. Vedenie kabeláže a technologické rozvody sú precízne usporiadané, nasledujú raster svietidiel a kopírujú hrany jednotlivých plástov.

Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice

Podklady: Linka, fotografie: BoysPlayNice

Poloha diela

Ing. arch. Ján Antal
Ing. arch. Martin Stára
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím