Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
4. apríl 2017
0
3244

Interiér rodinného domu na okraji lužného lesa, Rusovce

Zlísky architekt Martin Frank svojim návrhom vstupoval do rozbehnutého projektu. Dom, ktorý stojí na okraji zastavaného územia Rusoviec v susedstve s lesom CHKO Dunajské Luhy navrhol slovenský architekt Ľubomír Peráček ako ekologickú stavbu z CLT panelov. Po dohode s ním oslovili majitelia Martina Franka, aby sa podieľal na návrhu interiéru.
Interiér rodinného domu na okraji lužného lesa, Rusovce
Autori: Ing. arch. Martin FrankNávrh: 2014 - 2015Realizácia: 2015 - 2016Adresa: Rusovce, SlovenskoPublikované: 17. apríl 2017

Lužný les, príroda, a v nej zástavba rodinných domov. Prírodná patina drevených obkladov fasád, čierne rámy na veľkoformátových oknách, biele detaily v omietke. Streotyp, ktorý sa na všetkých domoch opakuje, je prítomný v pohľadoch z každej miestnosti a ovplyvňuje farebné a materiálové riešenie interiéru. Základom je biela farba, ktorá zjednocuje rôznorodé povrchy a štruktúry.

Dispozícia dvojpodlažného domu je vertikálne členená na dennú a nočnú časť. Na prízemí návštevník vstupuje do haly, ktorá je otvorená presklenou stenou do krytého státia pre dve vozidlá. Priestor je prepojený s dvoma priestrannými šatňami. Osou domu sa tiahne pozdĺžna komunikačná zóna so schodiskom, odkiaľ je vstup do wellness miestnosti so saunou a do pracovne, slúžiacej aj ako hosťovská izba. V čele dispozície sa nachádza veľký obytný priestor, ktorý je svojím zvýšeným stropom rozdelený na dve časti. Nižšiu časť s kuchyňou a jedálňou a prevýšenú zónu s obývacou izbou. Z obytného priestoru je prístupná letná terasa s bazénom. Kuchyňa je pomyselne rozdelená. Varná časť s ostrovčekom je orientovaná do jedálne a príprava s drezom smeruje k stene a do priestoru pod schodiskom. Na druhom podlaží sa nachádzajú tri spálne, šatňa a dve kúpeľne.

Pôdorys 1. NP
Pôdorys 1. NP
Pôdorys 2. NP
Pôdorys 2. NP

Strohá geometria s pravouhlými líniami nábytku a biele priestorové štruktúry prebiehajúce interiérom zjednocujú obytný priestor domu. Súčasne tiež umožňujú vytvoriť čisté odkladacie priestory pre predmety každodennej potreby. 

Biela farba je použitá v mnohých odtieňoch a štruktúrach na drevených olejovaných podlahách, na hrubo brúsenom dubovom nábytku alebo bielom mramorovom obklade. Prechádza aj do textilu - biely ľan na obliečkach a závesoch. To všetko v kombinácii s detailmi z masívneho dreva. 

Drevo je použité v kombinácii s bielym mramorom na obkladoch kúpeľní, kuchyne a vstupu. Ako doplnkový materiál je zvolený lesklý kov. Nerezová kuchyňa pôsobí ako solitérny prvok v priestore. Drevená konštrukcia domu je priznaná na strope druhého podlažia. CLT panely sú pre zjednotenie natreté bielou lazúrou.

,,...nevytváříme strohé a chladné prostory, ale snažíme se tvořit příjemné prostředí pro jejich uživatele, ve kterém jejich životy a předměty nejsou navíc, ale těší se ze svého vzájemného souladu," dodáva na záver Martin Frank.

Podklady: Martin Frank, Deconcept 

Poloha diela

Ing. arch. Martin Frank
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím