Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

BMI SLOVENSKO

Šikmé a ploché strech

Mojmírovská 9
Ivanka pri Nitre

Inteligentné inštalačné systémy

ABB i-bus® EIB / KNX je inteligentný...

ABB (výrobca)
ABB (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

For interior
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
24. máj 2019
0
631

Showroom JTRE, River Park, Bratislava

Výstavné a predajné priestory developera, prístupné z bratislavského nábrežia.
Showroom JTRE, River Park, Bratislava
Autori: Ing.arch. Martin Bajtek, Ing.arch. Matúš Konček, Ing.arch. Martin Matunák, Ing.arch. Ľuboš Poláček, Ing.arch. Ľudmila Balážová, Ing.arch. Katarina RojkovaInvestor: JTREPodlažná plocha: 295 m2Návrh: 2017 - 2017Realizácia: 2018 - 2018Adresa: Dvořákovo nábrežie 10, Bratislava, SlovenskoPublikované: 28. jún 2019

Prehľadný a reprezentatívny interiér. Transparentná fasáda orientovaná na promenádu smeruje pohľady do útrob otvoreného priestoru. Čierna "kulisa" a scénická práca s osvetlením upriamujú pozornosť na prezentované projekty.

Realizáciu bližšie predstavia architekti:

Začiatok procesu prípravy a výstavby Eurovea City si vynútil zatvorenie a presunutie pôvodného showroomu, ktorý sa nachádzal na riešenom území. Investor zvolil vlastné, atraktívne priestory v River Parku s prístupom z dunajskej promenády. V priestore sa predtým nachádzala prevádzka kaviarne. Zmena účelu a aktuálne požiadavky na priestor znamenali v podstate úplné očistenie interiéru na stavebnú podstatu. Nasledovalo vybudovanie nového oceľového schodiska a uzavretie otvorenej galérie dobetónováním stropnej dosky.

Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina

Tým sa podčiarklo vertikálne funkčné členenie dvojpodlažného priestoru na dve funkcie. Prízemie je riešené ako informačný, komunikačný a prezentačný priestor pre predaj a prenájom rezidenčných projektov z portfólia JTRE. Na poschodí sú umiestnené kancelárske priestory a zasadačky zamestnancov showroomu.

Pôdorysy
PôdorysyA.pro
Pohľad A-A
Pohľad A-A
Pohľad B-B
Pohľad B-B
Pohľad C-C
Pohľad C-C

Násobne menšia plocha nového showroomu znamenala aj umiestnenie marketingových nástrojov developera na relatívne kompaktnej ploche.

Foto: Tomáš Manina

Vznikol otvorený a prehľadný priestor s jasným, funkčným členením. Prezentácia portfólia developera začína už vo výkladoch, kde sú umiestnené modely. Tie sú podporené plagátovými stenami. Zo strany dunajskej promenády je výklad určený "highlightovému" projektu. Tomu zodpovedá aj podsvietený vizuál na vstupnej stene.

Foto: Tomáš Manina

Po vstupe do priestorov klient "narazí" na zámerne nenápadnú recepciu. Recepčný pult je tvarovo minimálny a čierny ako väčšia časť stien a stropov. Čierna farba vytvára scénickú atmosféru, kde je všetko nepodstatné vizuálne potlačené. Prezentačné plochy a modely sú osvetlené a smerovo nasvietené. Pútajú pozornosť a vystupujú do popredia. Zadnú plochu viditeľnú už od vstupu definuje LED stena. Na tejto ploche sa vo forme slučky dynamicky premieta prezentácia developera. Zároveň slúži obchodníkom na interaktívne zobrazenie projektov. Dve konzultačné pracoviská sú v priestore vymedzené osvetlením.

Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina

Priestorové ohraničenie je tvorené stenami s dubovým dekórom. Na jednej strane je skriňa s variabilným systémom prezentácie vzoriek. Tá sa dá otvoriť na šírku takmer šesť metrov a umožňuje formou výsuvov a drážkových panelov umiestňovať a prezentovať vzorky k aktuálnym projektom.

Na druhej strane je stena riešená formou lamiel, ktoré priestor ohraničujú a zároveň umožňujú vnímanie schodiska vedúceho na poschodie. Schodiskové lamely a čierna stena pokračujú na poschodie a vizuálne prepájajú priestory s prízemím.

Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina

Poschodie svojim pragmatickým stvárnením zodpovedá funkcii. Kancelárie a zasadčky sú oddelené systémovými presklenými stenami. Farebnosť a materiálové riešenie striedmo odkazuje na prepojenie oboch priestorov.

Foto: Tomáš Manina

Podklady: a.pro. Za fotografie ďakujeme Tomášovi Maninovi.

Poloha diela

Ing.arch. Martin Bajtek
Ing.arch. Matúš Konček
Ing.arch. Martin Matunák
Ing.arch. Ľuboš Poláček
Ing.arch. Ľudmila Balážová
Ing.arch. Katarina Rojkova
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím