Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Hörmann

Brány a dvere

Diaľničná cesta 5186/2B
Senec

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

Slovenský plynárenský priemysel a.s.

Dodávateľ energií

Mlynské nivy 44/a
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

Inteligentné inštalačné systémy

ABB i-bus® EIB / KNX je inteligentný...

ABB (výrobca)
ABB (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

POSUVNÉ DVERE HI-FINITY

Ultra tenký design posuvných dverí HI-FINITY...

Reynaers systems spol. s r.o. (výrobca)
Reynaers systems spol. s r.o. (distribútor)

Hore
Vložené
18. Jan 2018
0
1056
Centrála firmy Baumit, Bratislava

Centrála firmy Baumit, Bratislava

AutoriIng. arch. Sebastian Nagy
Bc. Monika Lešková
SpoluprácaPavol Pavlusík (stavebný mnažment)
Filip Prepiak (stavebný mnažment)
InvestorBaumit
Podlažná plocha895 m2
Návrh2016 - 2016
Realizácia2016 - 2017
AdresaŽižkova 9,
Bratislava,
Slovensko
Ako si profesionáli v stavebných materiáloch urobili svoj interiér?

Boli sme zvedaví, ako sa zariadil renomovaný výrobca stavebných materiálov a riešení, keď sa sťahoval do svojich nových priestorov. Ako sa mu podarilo naplniť firemný marketingový slogan: “...pomáhame ľuďom realizovať pekné a zdravé bývanie…”, keď ho potreboval aplikovať pre svoje vlastné pracovné prostredie a vytvoriť priestor, v ktorom bude vedenie a časť zamestnancov tráviť podstatnú časť pracovnej doby.

Zdá sa, že sa im to podarilo. Predpokladom bol normálny (rozumej profesionálny) prístup. Veci majú robiť ľudia, ktorí to robiť vedia. Úlohou poverili architekta, vybraného v užšej vyzvanej súťaži. Garantom výsledného riešenia bol ateliér Sebastiána Nagya, ktorý koordinoval celý proces návrhu a realizácie, od začiatku až do konca.

Charakteristickými črtami priestoru sú neutrálnosť, narábanie so základnými geometrickými tvarmi, farebná striedmosť, cit pre detail a účelná práca so zverenými prostriedkami. Interiér je zároveň útulný i primerane reprezentatívny.

Myslíme si, že architekt i investor konali v zhode (aspoň to tak vyzerá) a výsledok ich teší.

Kancelárie sa nachádzajú v novej zástavbe polyfunkčného komplexu Zuckermandel, v administratívnej budove v prvej línii, pri ceste. Priestory na najvyššom poschodí šesťpodlažnej budovy boli pôvodne plánované pre bývanie. Tomu zodpovedá aj stavebná výška 3m, ktorá do značnej miery ovplyvnila architektonické riešenie interiéru. Benefitom však je ničím nerušený výhľad na Dunaj a hradné bralo.

Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina

Dispozícia:

Na vchod nadväzuje hala s recepčným pultom. Lobby s kuchynkou a sedením slúžiace návštevníkom aj zamestnancom firmy. V komunikačných priestoroch je umiestnených viacero “oddychových” zón. V chodbe smerujúcej od recepcie ku kanceláriám vizuálne dominuje rad otočných panelov, ktoré filtrujú priame pohľady a zároveň zakrývajú rôznorodé stĺpy. Podobne je riešené oddelenie lobby a prednáškovej miestnosti.

Pôdorys
Pôdorys Autor: sebastian nagy | architects
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina

Vertikálne členenie dverí a otočných panelov vysokých na celé podlažie opticky koriguje nízku svetlú výšku priestoru. Podhľady riešia rovnaký problém. Nevyhnutné inštalácie a dokonca aj líniové svietidlá sú ukryté na čiernom pozadí za jednoduchou kovovou mriežkou. Pri pohľade na stropy je čitateľné členenie dispozície. V kanceláriách a lobby sú tmavou farbou natreté inštalácie a strop krytý zavesenými podhľadmi z laminovaných panelov s drevenou dyhou. V kanceláriách sú do medzier medzi panelmi integrované líniové svietidlá, v lobby zas podhľady tvoria kompaktný blok, ktorý po obvode lemujú svietidlá “zacvaknuté” na vodiace lišty. Drevené prvky sa objavujú aj v miestnosti vedenia, kde sú vsadené do plného podhľadu. 

Foto: Tomáš Manina

K elementárnej geometrii pomáhajú aj lakované bezrámové dvere so skrytou zárubňou na celú výšku priestoru (2100, 2400 až 2600mm od spoločnosti Dorsis). 

Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina


Ako odkladacie priestory slúžia bloky vstavaných skríň, osadené do vystavaných ník a lineárne úložné priestory pod oknami. Neutrálnu farebnosť interiéru oživujú vybrané prvky červenej a modrej farby.

Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina

Na podlahách použité celoplošné sivé koberce sú lokálne oživené farebnými plochami. Tie slúžia ako rámec určujúci ukotvenie nábytku v priestore.

Foto: Tomáš Manina

Výraznejším krokom je použitie travertínu na podlahách a vybraných stenách hygienických miestností. Prírodný kameň oživuje inak strohé riešenie s prevahou bielej farby.

Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina

Autor a podklady: sebastian nagy | architects

Poloha diela

Ing. arch. Sebastian Nagy
Bc. Monika Lešková

Súvisiace články

DORSISCZSTYL & DESIGN
BaumitSKPre zdravé bývanie
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím