Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

BMI SLOVENSKO

Šikmé a ploché strech

Mojmírovská 9
Ivanka pri Nitre

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

VELUX INTEGRA

Elektrické panoramatické strešné okno s...

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o. (výrobca)
VELUX SLOVENSKO spol. s r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

2N® Indoor Compact

2N® Indoor Compact je vnútorná odpovedacia...

2N TELEKOMUNIKACE, a.s. (výrobca)
2N TELEKOMUNIKACE, a.s. (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Povrchové temperovanie betónového jadra

Princíp temperovania betónového jadra spočíva...

REHAU s.r.o. (výrobca)
REHAU s.r.o. (distribútor)

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
8. jún 2016
0
1427

Rekonštrukcia chaty v Senci

Rekonštrukcia rekreačného objektu na Slnečných jazerách v Senci od Office110 architektov.
Rekonštrukcia chaty v Senci
Autori: Ing. arch. Peter Kopecký, Ing. arch. Martin Hörmann, Ing. arch. Richard KastelNávrh: 2012 - 2014Realizácia: 2014 - 2015Adresa: Slnečné jazerá juh 2855, Senec, SlovenskoPublikované: 19. jún 2016

Chata s dvoma samostatnými rekreačnými jednotkami je nárazovo využívaná viacerými rodinami. Pri rekonštrukcii teda vyplynula požiadavka na jednoduchosť, odolnosť a ľahkú udržiavateľnosť. Členité horné podlažie sme vyčistili do jedného priestoru otvoreného na výhľad, po bokoch vymedzeného vloženými kubusmi interiérových prvkov –  kuchyne so šatníkom a spacích boxov s knižnicou. Takto získaný priestor vytvára podmienky pre rôzne scenáre využitia a dokáže odolať náporu väčšieho množstva ľudí. Biela omietka, betónové podlahy a drevená preglejka použitá na nábytku, exteriérových posuvných paravánoch a okeniciach tvoria materiálovú bázu projektu nadväzujúcu na pôvodné riešenie.

foto: Martin Hörmann
Pôvodný stav 1.NP
Pôvodný stav 1.NPOffice110
Navrhovaný stav 1.NP
Navrhovaný stav 1.NPOffice110
Navrhovaný stav 1. PP
Navrhovaný stav 1. PPOffice110
Priečny rez
Priečny rezOffice110
foto: Martin Hörmann
foto: Martin Hörmann
foto: Martin Hörmann
foto: Martin Hörmann
foto: Martin Hörmann
foto: Martin Hörmann
foto: Martin Hörmann
foto: Martin Hörmann

Podklady: Office110

Poloha diela

Ing. arch. Peter Kopecký
Ing. arch. Martin Hörmann
Ing. arch. Richard Kastel
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím