Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
28. november 2016
0
306

Roman Koucký sa po dramatickom odchode znovu vracia k plánovaniu Prahy

Zhodla sa na tom výberová komisia, ktorá po jeho septembrovej abdikácii hľadala nástupcu.
Roman Koucký sa po dramatickom odchode znovu vracia k plánovaniu Prahy

Pražský metropolitný plán by mal dopracovať jeho pôvodný autor Roman Koucký. Sám Koucký pritom odstúpil potom, čo na jeho odchod tlačila námestníčka primátorky pre územný rozvoj Petra Kolínska. V septembri tiež odvolala riaditeľa Inštitútu plánovania a rozvoja Prahy Petra Hlaváčka, ktorý Kouckého odmietal prepustiť.

V stredu večer o tom rozhodla výberová komisia. Vyberala z piatich prihlásených uchádzačov, medzi ktorými bol aj bývalý primátor Ján Kasl.

Práve osoba Romana Kouckého v septembri spôsobila prakticky rozpad celého Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy, ktorý "Metropolitní plán" pripravoval. Vedenie magistrátu bolo (podľa vyhlásení) s jeho prácou nespokojné a na impulz námestníčky Petry Kolínskej (Strana zelených) odvolalo riaditeľa Institutu Petra Hlaváčka, (ktorý Kouckého obhajoval). Sám Koucký potom podal výpověď – a to skoro s celým svojim tímom.

"Komisia povedala, že ak je cieľom čo najrýchlejšie dokončenie metropolitného plánu, tak by mal v tejto funkcii pokračovať pán Koucký," potvrdil Ondřej Boháč, ktorý je poverený riadením IPR po odchode Hlaváčka. Kouckého prípadný návrat do funkcie má ale podľa Boháča niekoľko podmienok.

"Sformulovali sme päť bodov, na ktoré by mal pristúpiť," povedal Boháč, ktorý ich ale nechcel špecifikovať do tej doby, kým o nich bude sám s Kouckým hovoriť.

Prípadný návrat Kouckého pritom nebude jednoduchý. A to nielen kvôli jeho zlým vzťahom s námestníčkou primátorky Petrou Kolínskou. Podmienky si navyše chce klásť aj jeho tím, ktorý by sa s ním vrátil. Jedna z nich je paradoxne aj spolupráca s vedením mesta - ale inak, ako si želá samo mesto.
"Musí sa zlepšiť spolupráca so zostavovateľom, teda mestom. Politická reprezentácia by sa mala za ten plán postaviť a nebojovať s nami," povedala jedna zo spolupracovníčok Kouckého Natálie Dvorská, ktorá bola medzi dvanástimi ľuďmi, ktorí spolu s Kouckým podali koncom septembra výpoveď.

Zdroj  Aktuálně.cz

Poloha na mape

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím