Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
5. máj 2020
1
672

Video spolu s 3D prehliadkou prevedie súťažiacich aj divákov kúpeľmi Grössling od kotolne až po strechu

Mesto Bratislava a Metropolitný Inštitút Bratislavy pripravili pre účastníkov architektonickej súťaže na obnovu kúpeľov Grössling pomôcku, vďaka ktorej sa môžu virtuálne prejsť po celom komplexe.
Video spolu s 3D prehliadkou prevedie súťažiacich aj divákov kúpeľmi Grössling od kotolne až po strechu

V marci mesto Bratislava, Metropolitný Inštitút Bratislavy (MIB) a Generálny investor Bratislavy (GIB) vyhlásili medzinárodnú architektonickú súťaž na obnovu ikonických kúpeľov Grössling.

Pre záujemcov spomedzi architektov, ktorí sa chcú zúčastniť súťaže, boli naplánované osobné prehliadky komplexu kúpeľov. Obhliadky priamo na mieste riešeného objektu sa mali konať postupne v týchto týždňoch. Kvôli bezpečnosti a zdraviu účastníkov v súvislosti s pandémiou korona vírusu dnes obhliadky naživo nie sú možné.

Aby mali všetci záujemcovia medzinárodnej súťaže rovnakú možnosť vidieť a prejsť sa priestorom riešeného objektu, pripravili sme video a 3D virtuálnu prehliadku.

Virtuálny sprievodca priblíži architektom atmosféru kúpeľov. Vizuálne ich prenesie do jednotlivých priestorov od kotolne s dvomi zachovanými kotlami, po pohľad zo strechy objektu. Súťažiaci môžu takto v kúpeľoch stráviť toľko času, koľko budú potrebovať. Vedia sa opätovne vrátiť do ťažiskových priestorov, pozrieť si detaily dôležitých prvkov a jednotlivé prevádzkové napojenia.

Video a 3D prehliadka, ktoré boli vytvorené pre potreby architektov, sú verejne dostupné a vďaka nim sa dnes môžu všetci, ktorí sa o stavbu zaujímajú pozrieť do tohto ikonického objektu spolu s nimi.

3D virtuálnu prehliadku si môžete vyskúšať na tomto odkaze.

Video s hodinovou prechádzkou kúpeľov Grössling nájdete tu: 

4612
Youtube

Lehota na predkladanie súťažných návrhov do prvého kola súťaže je do 12.06. 2020. Víťaza súťaže vyberie medzinárodná porota v dvojkolovej súťaži návrhov. Kompletné informácie o súťaži nájdete tu.

Mestské kúpele Grössling sú ikonickou stavbou Bratislavy. Budova z roku 1895 zažila najväčší rozkvet v roku 1914, kedy k rekreačným a vaňovým kúpeľom pribudla plavecká časť a ďalšie rekreačné kapacity. Mesto Bratislava a Metropolitný Inštitút Bratislavy prichádzajú so zámerom obnoviť pôvodnú funkciu zaniknutých kúpeľov Grössling, pridať k nim nové formy kultúrno-komunitných aktivít aj presťahovaním časti Mestskej knižnice do priestoru a otvoriť tak celý priestor verejnosti. Kúpele budú po obnovení miestom stretnutí, oddychu a ponorenia sa do vody aj do rozhovoru. Súčasťou konceptu je aj obnova okolia budovy a revitalizácia parku na Medenej ulici.

Zdroj: Metropolitný inštitút Bratislavy
Titulná fotografia: Nora a Jakub Čaprnkovci

Poloha na mape

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím