Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
10. máj 2016
0
224

Dni architektúry a dizajnu

Milí kolegovia a priatelia dobrej architektúry a dizajnu, s potešením vás pozývame na slávnostné otvorenie DAAD 2016, dni architektúry a dizajnu, ktoré sa uskutoční dňa 24. 5. 2016 o 19.00 v priestoroch primaciálneho paláca v Bratislave.
Začiatok24.5.2016
19:00
Koniec29.5.2016
20:00
MiestoBratislava
Adresa ,
Bratislava,
Slovensko
Druh podujatiaPodujatie
KontaktING. ARCH. TATIANA KOLLAROVÁ
+421 907 129 160
kollarova@daad.sk

Slávnostné otvorenie DAAD 2016 uvedie hosť: Miroslav Cipár, univerzálny umelec – výtvarník maliar, dizajnér, grafik, ilustrátor,
krasopisec, typograf, tvorca značiek, a piktogramov, kresliar.

7. ročník DAAD 2016 sa koná pod záštitou ministra kultúry SR Mareka Maďariča, primátora hlavného mestaSR Bratislavy Iva Nesrovnala a starostu Starého mesta Bratislava Radoslava Števčíka.

Zároveň vás týmto pozývame na ďalší program DAAD 2016, ktorý bude v dňoch 24-29.5.2016 v Primaciálnom paláci a na Fakulte architektúry STU.

ZÁMER

Zámerom projektu je vytvorit formát pre posilnenie pozitívneho vnímania architektúry a dizajnu na Slovensku. Festival v prezentáciách, prednáškach, výstavách, seminároch, workshopoch a diskusiách rieši klúčové otázky z hľadiska architektúry a dizajnu. Veľké mená tvorcov na tomto poli a ich inšpiratívne myslenie razi cestu vpred a ich predstavenia a prezentácie napádajú všetky predsudky na poli myslenia.

CIEĽ

Sprostredkovať zážitok s architektúrou a dizajnom, priblížiť ich smerovanie.
Predstaviť odbornej i laickej verejnosti architektúru, dizajn a tvorbu životného prostredia pútavou formou prostredníctvom rôznych akcií, prezentácii a zaujímavých podujatí
Stretnúť významné osobnosti svetovej architektúry a dizajnu.
Vyvolať diskusiu o architektúre a dizajne.
Propagovať architektúru, konfrontovať ju so svetovou, napomáhať k všeobecnému zvyšovaniu kultúrneho povedomia verejnosti, zonamovať verejnosť s víziami budúceho vývoja v architektúre a dizajne.

DAAD sa stáva, podobne ako v mnohých európskych metropolách / Viedni, Prahe, Budapešti či Londýne/ verejným každoročným sviatkom modernej a súčasnej slovenskej a svetovej architektúry v Bratislave a Slovenskej republike.
Ide o jedinečný projekt tohto druhu v SR.
DAAD vzrušuje, inšpiruje, vzdeláva, informuje a baví.

K účasti sa môže prihlásiť každý, kto sa rozhodne usporiadať zaujímavé podujatie súvisiace s architektúrou, dizajnom, umením, vzdelávaním, v uvedenom termíne, a zároveň bude súhlasiť s podmienkami organizátora.

KONCEPT DAAD

Koncept celého festivalu je postavený na týchto akciách:
Hlavné akcie prehliadka architektúry a dizajnu prostredníctvom veľkoplošnej projekcie, prednášky, výstavy a dizajneventy s významnými architektami a dizajnérmi zo zahraničia, profil významného slovenského architekta, otvorené architektonické ateliéry ako zastávky diskusií o dobrej architektúre, otvorene dizajnové showroomy ako zastávky výstav o dobrom dizajne 

Sprievodné akcie podujatia, ktore pútavou formou obohacujú hlavný program, ide o podujatia ako workshopy, filmy o architektúre a dizajne, výstava skíc architektov a dizajnérov, zelená architektúra, prehliadka a predaj tvorby mladých dizajnérov, perzonifikácie verejného priestoru, fashion show, tvorivá dielňa detí, parter galery, tanec, hudba, prezentácie tvorby študentov architektúry a dizajnu,
Existujúce akcie vybrané existujúce formáty, ktoré majú svoju históriu ako etablované projekty na slovenskej scéne ako Národná cena za dizajn, Clubovka

BratiSLOVA, Opendesignstudio, Designsuperstudio, Partergallery, Urban Market, Art picnic, Pecha Kucha Night, Design Walks a iné.

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím