Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
25. máj 2017
0
259

Dni architektúry a dizajnu 2017

DAAD je každoročný festival oslavujúci architektúru, dizajn a umenie, tvorivé bohatstvo, sociálne dôsledky a silu na zmenu.
Začiatok30.5.2017
19:00
Koniec4.6.2017
19:00
MiestoPrimaciálny palác, Bratislava
AdresaPrimaciálne námestie 1,
Bratislava,
Slovensko
Druh podujatiaPodujatie
KontaktDAAD

Porobný program jednotlivých podujatí festivalu, ktorý prebehne od 30. mája do 4. júna nájdete TU. Srdečne pozývame. 

Zámerom festivalu DAAD je vytvoriť formát pre posilnenie pozitívneho vnímania architektúry a dizajnu na Slovensku. Festival v prezentáciách, prednáškach, výstavách, seminároch, workshopoch a diskusiách rieši kľúčové otázky z hľadiska architektúry a dizajnu. Veľké mená tvorcov na tomto poli a ich inšpiratívne myslenie razí cestu vpred a ich predstavenia a prezentácie napádajú všetky predsudky
na poli myslenia.

Cieľom je prostredkovať zážitok s architektúrou a dizajnom, priblížiť ich smerovanie. Predstaviť odbornej i laickej verejnosti architektúru, dizajn a tvorbu životného prostredia pútavou formou prostredníctvom rôznych akcií, prezentácii a zaujímavých podujatí. Stretnúť významné osobnosti svetovej architektúry a dizajnu. Vyvolať diskusiu o architektúre a dizajne. Propagovať architektúru, konfrontovať ju so svetovou, napomáhať k všeobecnému zvyšovaniu kultúrneho povedomia verejnosti, zoznamovať verejnosť s víziami budúceho vývoja v architektúre a dizajne.

DAAD sa stáva, podobne ako v mnohých európskych metropolách /Viedni, Prahe. Budapešti či Londýne/ verejným každoročným sviatkom
modernej a súčasnej slovenskej a svetovej architektúry v Bratislave a Slovenskej republike. Ide o jedinečný projekt tohto druhu v SR. DAAD vzrušuje, inšpiruje, vzdeláva, informuje a baví.

K účasti sa môže prihlásiť každý, kto sa rozhodne usporiadať zaujímavé podujatie súvisiace s architektúrou, dizajnom, umením,
vzdelávaním, v uvedenom termíne, a zároveň bude súhlasiť s podmienkami organizátora.

Koncept celého festivalu je postavený na týchto podujatiach:

  • Hlavné podujatia - prednášky, prezentácie, diskusie, výstavy a dizajneventy s významnými zahraničnými a slovenskými architektmi a dizajnérmi, ktoré sa konajú na vybraných miestach mesta Bratislava.
  • Sprievodné podujatia, ktoré pútavou formou obohacujú hlavný program. Ide o podujatia ako workshopy, výstavy architektov a dizajnérov, prehliadka a predaj tvorby mladých dizajnérov, perzonifikácie verejného priestoru, fashion prehliadka, tvorivá dielňa detí, prezentácia mladej hudobnej slovenskej scény, prezentácie tvorby študentov architektúry a dizajnu.

Mapa podujatia

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím