Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
13. február 2023
0
2366

Noc architektúry a dizajnu 2023

V poradí dvadsiata Noc architektúry a dizajnu sa uskutoční vo štvrtok.
Začiatok16.2.2023
15:00
Koniec16.2.2023
23:59
MiestoFAD STU
AdresaNámestie Slobody 19,
Bratislava,
Slovensko
Druh podujatiaPodujatie
KontaktFAD STU

V poradí dvadsiata Noc architektúry a dizajnu sa uskutoční vo štvrtok, 16. februára 2023 v priestoroch Fakulty architektúry a dizajnu STU v Bratislave, na námestí Slobody č. 19. Ide o multižánrovú platformu poskytujúcu náhľad do diania na fakulte, ktorej organizátormi sú  Fakulta architektúry a dizajnu FAD, združenie ArchtungŠtudentská platforma FAD.

Počas Noci sa celá budova fakulty zmení na krajinu plnú vystavených ateliérových prác študentov s cieľom ukázať odbornej a širokej verejnosti výsledky tvorby celého spektra projektov vytvorených na pôde FAD za posledný semester v sprístupnených priestoroch fakulty. Stredoškolákom ponúkneme od 15.00 hod. v miestnosti č. 119 krátku informačnú prednášku o možnostiach štúdia na FAD spojenú s komentovanou prehliadkou vystavených študentských prác.

Noc architektúry a dizajnu symbolicky odštartuje vyhlasovanie výsledkov Ceny dekana FAD STU za najlepšie študentské práce za akademický rok 2021/2022. Odovzdávanie cien sa uskutoční od 16.00 hod. vo foyeri budovy FAD.

Od 17. 30 hod. sa v miestnosti č. 6. uskutoční vyhlásenie 16. ročníka ceny ABF Slovakia BAKALÁR 2022.  Cena sa udeľuje každoročne v celoštátnej súťaži absolventom príslušných vysokých škôl na Slovensku za najlepšiu záverečnú bakalársku prácu v študijných odboroch Architektúra a urbanizmus, Architektonická tvorba, Pozemné stavby, Inžinierske konštrukcie a stavby, vrátane medziodborových akreditovaných študijných programov.

Zaujímavých hostí prinesú neformálne študentské diskusné formáty. Na pozvanie mladých dizajnérov z Pechtle Mechtle prídu tvorcovia z dielne Ark-shelter, ktorá sa zameriava na modulárnu ekologickú architektúru v polohe nástroja schopného rešpektovať génia loci daného miesta, ako aj podstatu biologicky-zmyslového prežívania priestoru užívateľmi. Diskusia začne v ad: kotolni od 17.30 hod. Na tom istom mieste budeme v rámci študentskej platformy Pajc od 18.30 hod. diskutovať o neziskových developerských projektoch Čiernych dier, ktoré sú dôležitou súčasťou portfólia tohto výnimočného občianskeho združenia.

Architektonické ateliéry budú hľadať šikovných študentov v rámci formátu Speedating, ktorý začne od 18.00 hod. v miestnosti č. 117.

Vo formáte 15Minútovky sa dozvieme viac o inšpiratívnych projektoch ako sú nový web Projektu Ikony, prezentačný pavilón FAD STU pripravovaný v spolupráci s firmou YIT Slovakia, či nový časopis Koncept.  Tento program začne od 19.00 hod v Aule Emila Belluša.

Predstavenie študentských návrhov akustických prvkov do interiérov, ktorá sa realizovala v spoluprácii Bellušových ateliérov FAD STU s firmou Smart Light s.r.o., sa začne od 19.30 hod v respíriu UKAIS.

Jeden z hlavných architektov obnovenej Slovenskej národnej galérie – Pavol Paňák a kol. nám v rámci hlavnej prednášky, ktorá sa uskutoční od 20.00 v Aule Emila Beluša, porozpráva o tom, aká bola spolupráca na obnove SNG s autorom Premostenia SNG architektom Vladimírom Dedečkom, ako sa postavili ku viacerým prekážkam a ako sa menili ich pocity počas dlhodobej, no fenomenálnej prestavby jedného z najočakávanejších kultúrno-spoločenských miest v našej krajine. Okrem neho príde aj Mária Kusá a bude hovoriť o príprave stálych expozícií a pozícii architekta v tejto téme, bude hovoriť aj o ostatných okolnostiach / mimo architektonických/, ktoré spolu formujú zážitok návštevníka (z expozície, z celej budovy a pod.)

Večer zakončíme afterpárty.  Noc je pre architektov už tradične nekonečná, preto sa po 22:00 presunieme do nového klubu Šafko. Zahrajú rezidenti Noci – Emonoizboyz, Bobsan či Stame a môžete sa tešiť na Clash architektov z dj pultom.

Mapa podujatia

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím