Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
25. september 2019
0
586

Pavilón CE ZA AR 2019

Ocenenie CE ZA AR, ktorého vyhlasovateľom je Slovenská komora architektov, prichádza s novými aktivitami. Jednou z nich je pavilón na Primaciálnom námestí v Bratislave.
Začiatok28.9.2019
17:00
Koniec30.9.2019
21:00
MiestoPrimaciálne námestie
AdresaPrimaciálne námestie ,
Bratislava,
Slovensko
Druh podujatiaPodujatie
KontaktIng. arch. Broňa Tarnócy
+421 905 410 548
tarnocy@komarch.sk

Verejnosť sa tento rok môže tešiť na rad nových sprievodných aktivít ceny CE ZA AR, ktoré súvisia s kvalitou súčasnej slovenskej architektúry. "Aby sa populárne ocenenie CE ZA AR viac priblížilo svojmu publiku, vytvorili sme mestský Pavilón CE ZA AR, ktorý poskytne priestor kvalitným edukačným programom pre deti a mládež. Pavilón, ktorý je autorským dielom architekta Martina Skočeka, sa nachádza priamo v srdci hlavného mesta - na Primaciálnom námestí," zhrnula tajomníčka ceny CE ZA AR Oľga Miháliková.

Pavilón má byť miestom, kde sa verejnosť môže nielen informovať o nomináciách aktuálneho 18. ročníka ceny, ale predovšetkým sa vďaka programu oboznámiť s významom architektúry ako dôležitej súčasti nášho životného priestoru. Pavilón je miestom spoločenskej interakcie – pozýva na verejné diskusie s témami, ktoré hýbu súčasnou slovenskou architektúrou. V sobotu 28. septembra o 17:00: Živé námestie - živé súťaže návrhov a v nedeľu 29. septembra o 17:00: Nové výzvy pre kvalitu verejného priestoru. Pavilón je „predskokanom“ série krátkych dokumentov pod názvom Týždeň súčasnej slovenskej architektúry, ktoré sa budú vysielať od 3. do 9. októbra podvečer o 17:25 na Dvojke.

Pavilón CE ZA AR vytvára rovnako priestor pre deti a mládež. Pripravený je zaujímavý, interaktívny program nielen pre budúcich tvorcov a obdivovateľov architektúry. Príďte so svojimi deťmi (10+) v sobotu 28. septembra o 10:00 - pripravili sme zaujímavé tvorivé a edukačné úlohy pre mládež „Priestor#1“.

Sprievodný program pavilónu bude prebiehať v Bratislave od 28. do 30. septembra, výstava nominovaných diel 18. ročníka CE ZA AR ´19 potrvá až do 10. októbra. V priebehu jesene môže verejnosť očakávať inštaláciu a program pavilónu aj v metropole východu - v Košiciach.

Nad XVIII. ročníkom ocenenia CE ZA AR 2019 prevzala záštitu prezidentka Slovenskej republiky pani Zuzana Čaputová. Záštitu nad ocenením prevzal primátor Hlavného mesta Bratislavy Matúš Vallo a starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Zuzana Aufrichtová. Cenu podporil organizačný partner Kde bolo, tam bolo a Inštitút Slovenskej komory architektov.

Pavilón na Primaciálnom námestí,
Pavilón na Primaciálnom námestí,vizualizácia: Martin Skoček
Pavilón na Primaciálnom námestí,
Pavilón na Primaciálnom námestí,vizualizácia: Martin Skoček

Mapa podujatia

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím