Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
16. september 2021
0
516

Súťaž Ruukki: The Unbelievable Challenge 2021

Ruukki Construction spúšťa súťaž pre mladých architektov, študentov a absolventov. Témou je ideový návrh múzea snehu vo fínskom meste Rovaniemi.
Vyhlásenie15.9.2021
08:00
Odovzdanie návrhov5.11.2021
23:59
VyhlasovateľRuukki Construction
Adresa ,
Rovaniemi,
Fínsko
Druh podujatiaSúťaž
KontaktEva Krausová
+421 907 922 530
eva.krausova@ruukki.com

Súťaž vyhlasuje fínska spoločnosť Ruukki, ktorá sa špecializuje na stavebné materiály schopné odolať drsnému severskému počasiu. Zadanie je už tradične fikciou, mladí autori však musia okrem odvážnych konceptov riešiť tiež seriózne problémy spojené s udržateľným navrhovaním. 

Viac v popise súťaže:

Ruukki Construction spúšťa ideovú súťaž pre mladých architektov, študentov a absolventov, ktorá spočíva v návrhu múzea snehu v Rovaniemi. Zadanie predstavuje Santa Claus. Rovaniemi je mesto blízke Santovmu srdcu, ktorý má obavy z klimatických zmien a ubúdajúcej snehovej prikrývky. Súťaž The Unbelievable Challenge 2021 je otvorená pre obyvateľov všetkých krajín Schengenského priestoru.

„Zatiaľ čo Santa Claus prináša do súťaže určité kúzlo, my chceme ľuďom pripomenúť niečo veľmi dôležité: čo sa deje s našou klímou. Zároveň predstavujeme nové, svieže idey pre používanie oceľových produktov v udržateľnej výstavbe. Cieľom súťaže je tiež podporiť mladých architektov v ich kariére a zoznámiť ich s odvetvím, v ktorom budú zahraničné stáže, tvorba a prezentácia nových myšlienok a súťaženie základnou súčasťou ich každodenného života,“ hovorí Tiina Tukia, Head of Marketing & Communications divízie Building Envelopes v Ruukki.

Partnermi Ruukki Construction v súťaži The Unbelievable Challenge 2021 sú mesto Rovaniemi a ateliéry WXCA z PoľskaSnøhetta z Nórska. Spoločným záujmom Ruukki a jej partnerov je trvalo udržateľný rozvoj, čo chcú zdôrazniť aj v súvislosti so súťažou prostredníctvom svojich produktov, aktivít a možností.

Zvíťazí dielo, ktoré najlepšie splní ciele stanovené pre súťaž. Najlepší nápad využije udržateľné, ekologické oceľové produkty Ruukki, ktoré zapadnú do okolia. Svoju úlohu zohrajú aj recyklovateľnosť a opätovné použitie produktov, k výberu víťaza prispeje aj kvalita prezentácie. Víťaz súťaže získa okrem skúseností a publicity aj šesťmesačnú stáž vo varšavskom ateliéri WXCA (mzda a krytie nákladov v celkovej hodnote 25 000 Eur) a finančnú odmenu 1 000 Eur.

Porotu tvoria architektky Eli Synnevåg (Snöhetta) a Marta Sękulska-Wrońska (WXCA), architekt a víťaz súťaže z roku 2014 Alexandru Oprita, ako aj Sipi Hintsanen, zástupca mesta Rovaniemi a Jānis Zaharāns, zástupca spoločnosti Ruukki.

Súťaž je spustená od 15. septembra, pokyny pre účasť sú zverejnené na stránke súťaže. Vyplnené prihlášky treba podať do 3. novembra 2021, finalisti budú známi 25. novembra 2021 a víťaz bude vyhlásený 9. decembra 2021. Priebeh súťaže môžete sledovať aj na Facebooku.

Súťaž o návrh múzea snehu je treťou architektonickou súťažou pre mladých architektov, ktorú usporiadala spoločnosť Ruukki. Za tie roky bolo do súťaží prihlásených viac ako 300 návrhov.

 

Súťažné podmienky:

344
Youtube

Mapa podujatia

Súvisiace články

Ruukki Slovakia s.r.oSKNAJLEPŠÍ PLÁŠŤ
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím