Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Hörmann

Brány a dvere

Diaľničná cesta 5186/2B
Senec

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

Slovenský plynárenský priemysel a.s.

Dodávateľ energií

Mlynské nivy 44/a
Bratislava

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

Design shaker

Inteligentné inštalačné systémy

ABB i-bus® EIB / KNX je inteligentný...

ABB (výrobca)
ABB (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

Svetlo v architektúre
Hore
Kancelárie ako súčasť parkovacieho domu - FUNTASTY, Brno

Kancelárie ako súčasť parkovacieho domu - FUNTASTY, Brno

AutoriIng. arch. Martin Stára
Ing. arch. Ján Antal
SpoluprácaIng. arch. Mgr. art. Andrej Tušan
Ing. arch. Kateřina Burešová
Ing. arch. Branislav Bašista
InvestorThe FUNTASTY
Podlažná plocha330 m2
Investičný náklad200 000 €
Návrh2017 - 2018
Realizácia2018 - 2018
AdresaMoravské náměstí 14,
Brno,
Česká republika
V priestore, ktorý ešte donedávna križovali desiatky áut denne, vzniklo plnohodnotné pracovisko.

Mladá brnianska spoločnosť zameraná na vývoj mobilných aplikácií sídli v priestoroch bývalých hromadných garáží. Predimenzovaný parkovací dom v centre Brna prešiel v priebehu uplynulých rokov rozsiahlou prestavbou, kedy vyššie poschodia zmenili svoju funkciu. IT firma sa rozhodla využiť flexibilitu veľkopriestoru a svojráznu estetiku bývlých garáží vo svoj prospech.

Dostatok priestoru umožnil realizáciu komplexne vybaveného kancelárskeho prostredia. Pracovisko je rozšírené o priestrannú komunitnú zónu, ktorú obsluhuje firemná kuchyňa. Ideálne miesto na organizovanie spoločenských akcií a eventov.

Pracovisko pre štyridsaťdva členný tím developerov, programátorov a dizajnérov navrhli architekti z ateliéru Perspektiv. Autori sa nesnažili zakryť pôvodnú funkciu priestoru. Naopak, pracovali s pozostatkami jeho svojráznej estetiky. Výrazná šikmá vzpera a oceľové tiahlo plynúce pozdĺž fasády naznačujú, že nešlo o štandardné kancelárske podlažie. Architekti dostali do rúk prázdny priestor, ktorý umožňoval voľný a otvorený prístup k riešeniu dispozície.

Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice

Funkčné zóny interiéru od seba oddeľujú polopriehľadné boxy zasadacích miestností. Celistvý a všetkými smermi priechodný priestor je transformovaný na sústavu rôzne exponovaných pracovných zálivov, križovatiek slúžiacich ku krátkym poradám, zasadacích miestností rôznej veľkosti a miest určených k odpočinku a zábave. Technologickým srdcom kancelárie je Device Lab - knižnica mobilných zariadení, na ktorých developeri testujú vznikajúce aplikácie. Komplikovaná dokovacia stanica je úhľadne integrovaná v nábytkovej stene, tablety a telefóny ležia na poličkách bez spleti káblov.

Pôdorys
PôdorysStudio Perspektiv

Kultivovaný dialóg kontrastov - materiálov a farieb, je prítomný na každom kroku. Kombinácia studených, tvrdých materiálov a prírodnej štruktúry dreva podporuje spolu s vrstvením priehľadných a polopriehľadných konštrukcií ilúziu hĺbky priestoru. Riešenie podčiarkuje “nahý” strop s odhalenou technológiou. “Měkké, hřejivé dřevo smrkových latí a chladná, tvrdá plocha copilitových panelů si mezi sebou občas sice vymění pár ostrých slov, v důležitých záležitostech se však shodnou. Tam, kde je to třeba, vymezují pracoviště a prostory spolupráce, jinde zase spojují komunitu,” píšu s nadsádzkou architekti.

Na mieru vyrábané nábytkové kusy, na ktorých architekti spolupracovali s českými dizajnérmi, dopĺňa mobiliár Wiesner-Hager, spĺňajúci estetické a funkčné požiadavky klienta. Na návrhu stolov sa s spolu architektmi podieľali českí dizajnéri. “Kompletní realizace je podtrhnutá grafickým řešením - coby vtipně pojatou kronikou společnosti,” zdôrazňujú autori. Svojou grafikou a ilustráciami prispela Karolína Stryková.

Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice

Poloha diela

Ing. arch. Martin Stára
Ing. arch. Ján Antal

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím