Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
10. apríl 2024
1
1033

Kancelárie Baxpharma, NIDO, Bratislava

Organicky plynúce línie, translucentné konštrukcie, hra s prirodzeným svetlom a umelým osvetlením priestoru.
Kancelárie Baxpharma, NIDO, Bratislava
Autori: Ing. arch. Juraj Mihálik, Ing. Branislav PilišPodlažná plocha: 123 m2 Návrh: 2023 - 2023Realizácia: 2023 - 2023Adresa: Trnavská cesta Bratislava 45, Bratislava , SlovenskoPublikované: 15. apríl 2024

Realizácia ateliéru LINEAR vnáša do surovej stavebnej obálky novú subtílnu vrstvu.

 

Projekt bližšie predstavia autori Juraj Mihálik a Branislav Piliš:

Priestor pre firmu Baxpharma sa nachádza v novej administratívnej budove NiDO. Pozadie objektu vo frekventovanej časti Bratislavy tvorí bytový komplex s charakteristickou identitou. Oblé balkóny a výrazná drevená treláž inšpirovali aj návrh interiéru, ktorý sa večer pri rozsvietení svetiel vynára z administratívnej budovy.

Klientovi záležalo na viacerých aspektoch: na uzavretí niektorých priestorov, využití dreva, neformálnej atmosfére, rozumnej cene za realizáciu ako aj recyklácii existujúceho nábytku. Na odľahčenie uzavretého interiéru sme využili translucentný  materiál - polykarbonátové vlnité dosky, cez ktorý možno vnímať hĺbku priestoru. Do interiéru zároveň príjemne vstupuje prirodzené svetlo. Priznávame surový stavebný materiál - betón na stropoch, stenách a podlahe. Materiálový rámec ďalej zvýrazňujeme masívnymi drevenými parapetmi a obkladmi nadpražia s kresbou borovicovej preglejky.

Priestor štruktúrujeme vložením línie, ktorá oddeľuje recepciu, chodbu a open space pracovisko od skladu, kuchynky a WC. Deliaci prvok je obložený lamelami z masívneho dreva. Akustický drevený obklad plynie od vstupu, neskôr sú lamely kombinované s polykarbonátom (vymedzenie zázemia) a končí opäť ako akustický obklad na stene open space kancelárie. Túto trasu kopírujú aj línie osvetlenia, ktoré sa vinú priestorom v trajektórii prevádzky. Osvetľujú tak priestor od vstupu, cez chodbu, pracovné miesta a končia pri lounge zóne - presnejšie pri gymnastických kruhoch.  Ostatné rozvody vzduchu a kabeláže sú priznané a taktiež trasované v smeroch dominantných línií priestoru.

Polykarbonát sme použili aj ako obklad recepcie, ktorá tvorí vstupný bod do priestoru. Z recepcie je prístupná samostatná zasadačka s chillout zónou. Zasadaciu miestnosť pre 6 ľudí dopĺňa ťažký akustický záves, ktorý v prípade potreby oddeľuje zónu na poobedný relax. Estetiku interiéru dotvára zeleň. Svetelné línie je možné kombinovať a vytvárať tak rôznu atmosféru a efekty. Prirodzené svetlo, vstupujúce počas dňa do južne orientovaného priestoru, vytvára zaujímavú  hru svetla a tieňov a dynamicky sa meniace prostredie.

Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová
Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová
Pôdorys
PôdorysAutor: LINEAR
Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová
Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová
Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová
Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová
Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová
Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová
Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová
Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová
Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová
Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová
Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová
Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová
Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová
Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová
Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová
Foto: Mgr. art. Katarína Obermanová

Použité materiály a riešenia: 
Spoločnosť Myotis dodala nábytkové riešenia, ako sú obklady stien, polykarbonátové priečky, recepčný pult, kuchynská linka, policové systémy, parapety a akustické závesy a sedačka. 

Podklady: ateliér LINEAR
Fotografie: Mgr. art. Katarína Obermanová / MUSA ART PHOTO STUDIO

Poloha diela

Ing. arch. Juraj Mihálik
Ing. Branislav Piliš
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím