Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

BMI SLOVENSKO

Šikmé a ploché strech

Mojmírovská 9
Ivanka pri Nitre

Inteligentné inštalačné systémy

ABB i-bus® EIB / KNX je inteligentný...

ABB (výrobca)
ABB (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

For interior
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
13. január 2017
0
466

Kancelárie ZenithOptimedia, Praha

Prestavba administratívnych priestorov pre spoločnosť poskytujúcu mediálne služby. Umiestnenie doplnkových funkcií do vložených nábytkových "boxov" otvorilo dispozíciu a prispelo k prehľadnosti prevádzky. Boxy sú podľa funkcie farebne odlíšené a uľahčujú orientáciu v priestore.
Kancelárie ZenithOptimedia, Praha
Autori: Ing. arch. Jakub Heidler, Ing. arch. Jan KačerSpolupráca: Ing. arch. Kateřina Stiehlová, Ing. arch. Pavlína Weissová, Ing. arch. Matěj MaradaInvestor: ZenithOptimediaRealizácia: 2016 - 2016Adresa: Praha Holešovice Jankovcova , 1114/23, Česká republikaPublikované: 22. január 2017

Ateliér Reaktor dostal za úlohu modernizovať kancelárske priestory v päťpodlažnej administratívnej budove v blokovej zástavbe pražskej časti Holešovice. V Nadzemných podlažiach sú situované open space kancelárie, v suteréne sklady a technické miestnosti. Vertikálne komunikačné jadro priečne rozdeľuje jednotlivé podlažia na dve funkčné časti. Na oboch stranách sú kancelárie, ktoré sú delené na menšie celky.

Klient vlastní kancelárie na prvom a druhom nadzemnom podlaží. Celková rekonštrukcia a modernizáciu interiéru vychádzala z potrieb a požiadaviek objednávateľa a zaobišla sa bez zásahu nosných konštrukcií. Čiastočne bola upravená dispozícia.

Navrhnuté úpravy vychádzajú zo základnej myšlienky jednoduchého a čistého pracovného prostredia s doplnkovými funkciami, ktoré zabezpečia v kancelárii dostatočný komfort. V bielom interiéri pôsobia ako kontrast šedé boxy s farebným "interiérom". V boxoch sú umiestnené kuchynky, jednacie a odpočinkové priestory a ďalšie doplnkové kancelárske funkcie. Farebnosť jednotlivých funkčných celkov je odvodená z firemných farieb. V modrej farbe je riešený interiér na prízemí. Na poschodí je farebné spektrum pestrejšie a prechádza od oranžovej cez žltú, ďalej zelenú až k modrej farbe.

Na prízemí sú pozdĺž okien umiestnené bunkové kancelárie. Uprostred dispozície je doplnkový priestor, ktorý slúži ako meeting point. Nachádza sa tu aj kuchynka, tlačiarne a odpočinkový priestor. Kancelárie sú monochromatické, riešené s dôrazom na nenáročnú údržbu. Časť určená k neformálnej práci, meetingom a odpočinku je antracitová, s modrými akcentami.

Na poschodí sú open space kancelárie s možnosťou delenia pomocou interiérových prvkov. Pozdĺž okien sú pracovné stoly s miestom pre štyroch zamestnancov. Priestor v strede dispozície je opäť určený na schôdzky, zábavu a odpočinok. Pracovné priestory majú neutrálnu bielu farebnosť. Boxy s doplnkovými funkciami v prostrednej časti poschodia sú hravé - z exteriéru antracitové, zvnútra farebné.

Foto: Jan Faukner
Foto: Jan Faukner
Foto: Jan Faukner
Foto: Jan Faukner
Foto: Jan Faukner
Foto: Jan Faukner
Foto: Jan Faukner
Foto: Jan Faukner
Foto: Jan Faukner
Foto: Jan Faukner
Foto: Jan Faukner
Pôdorys 1. NP
Pôdorys 1. NP
Pôdorys 2. NP
Pôdorys 2. NP
Schéma vložených funkcií
Schéma vložených funkcií
Schéma vložených funkcií
Schéma vložených funkcií
Schéma vložených funkcií
Schéma vložených funkcií

Podklady: Studio Reaktor

Poloha diela

Ing. arch. Jakub Heidler
Ing. arch. Jan Kačer
Ing. arch. Kateřina Stiehlová
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím