Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
15. marec 2021
3
1586

Kancelárske priestory QUBES, Nivy Tower

Kancelárie s výhľadom na panorámu Bratislavy.
Kancelárske priestory QUBES, Nivy Tower
Autori: Ing. arch. Tomáš Čechvala, Ing. arch. Tomáš Kučera, Ing. arch. Daniela Schuchmannová, Ing. arch. Katarína Šoltýsová, Ing. arch. Monika LeškováInvestor: HB Reavis Qubes Slovakia, s.r.o.Podlažná plocha: 3300 m2 Návrh: 2019 - 2020Realizácia: 2020 - 2020Adresa: Mlynské nivy 5, Bratislava, SlovenskoPublikované: 6. máj 2021

Flexibilné kancelárske priestory QUBES boli zrealizované podľa návrhu ateliéru ČECHVALA ARCHITECTS na troch poschodiach výškovej budovy v novovznikajúcej bratislavskej štvrti Nové Nivy. Koncept pracoviska umožňuje zmeny a adaptáciu, podľa aktuálnej potreby klientov. Autori sa zamerali najmä na prehľadný koncept členenia otvoreného priestoru a kontakt celého pracoviska s výhľadmi a oddychovými zónami.

Foto: BoysPlayNice
Koncept
KonceptAutor: ČECHVALA ARCHITECTS
Pôdorys typického podlažia
Pôdorys typického podlažiaAutor: ČECHVALA ARCHITECTS

Viac povedia autori:

Architektonické riešenie tvorí pozadie, prepája jednotlivé segmenty cez pravidelné  stvárnenie deliacich prvkov a používa zredukovanú paletu materiálového riešenia. Interiér mení svoju dynamiku tým, že poskytuje vopred premyslené rozšírenia komunikačných  koridorov a odhaľuje atraktívne priehľady na okolitú panorámu. Práve mestská kulisa  dodáva interiéru potrebnú energiu.  

Lokalita: 

Kancelárske priestory QUBES sa nachádzajú na troch podlažiach administratívnej budovy Nivy Tower, ktorá je súčasťou novej autobusovej stanice situovanej na ulici Mlynské Nivy v Bratislave. 

Charakteristika návrhu: 

Hlavnou úlohou architektonického návrhu kancelárskych priestorov QUBES bolo nájsť formu vnútorného priestoru, ktorý ponúkne dostatočný komfort pre širokú škálu klientov a maximálnu flexibilitu zároveň. Pracovisko sa dokáže rýchlo a jednoducho adaptovať v závislosti od požiadaviek klienta a reagovať na súčasné trendy a ekonomickú situáciu. 

Dispozičné riešenie: 

Kancelárie, s takmer  identickou dispozíciou, sú situované na troch podlažiach nad sebou. Základnou jednotkou vnútorných priestorov každého podlažia je 6 kancelárskych buniek, ktoré majú potenciál na zväčšenie, zlúčenie, alebo delenie na menšie celky, v závislosti od aktuálnych potrieb klienta alebo firmy. Samotné kancelárske jednotky vymedzujú hlavné komunikačné priestory a viaceré zdieľané zóny, ako zasadacie miestnosti alebo oddychové sektory. Tieto zdieľané zóny slúžia, v prípade potreby klienta, aj na eventuálnu expanziu nájomnej jednotky. Medzi kancelárskymi jednotkami sú na každom podlaží umiestnené dve kuchynky, ktoré v rámci dispozície tvoria jediný nemenný element. Štandard kuchyniek ponúka jedálenské aj neformálne sedenie, doplnené o možnosť sedenia na upravených parapetoch. Bezprostredný výhľad na panorámu mesta podporuje výrazný kontakt s exteriérom. Súčasťou atypického vstavaného nábytku kuchynských liniek sú tiež malé neformálne rokovačky pre rýchle jednania “face to face”, akusticky oddelené od okolitého rušného prostredia.  

Komfort pracovného prostredia dotvára inteligentné osvetlenie prostredníctvom voľne stojacich svietidiel a množstvo akustických prvkov, umiestnených nielen v kancelárskych priestoroch, ale aj v komunikačných trasách a zdieľaných zónach. Prenajímateľné priestory sú navrhnuté s dôrazom na vysoký hygienický štandard, požadovaný v dnešnej dobe.

Materiálové riešenie: 

V kancelárskych priestoroch prevláda jednoduchá monochromatická farebnosť, doplnená o drevené rámy zasklených plôch. Neutrálne stvárnenie interiéru vytvára ideálne prostredie, ktoré sa dokáže prispôsobiť potrebám firmy alebo nájomcu s rôznou vizuálnou identitou. Spoločenské a zdieľané priestory sú doplnené o farebné elementy v  podobe typového nábytku.  

Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice

Podklady: ČECHVALA ARCHITECTS 

Použité materiály a riešenia:
Akustické podhľady: MINERAL Sonic Element | Floating Canopy Systems od spoločnosti Knauf Ceiling Solutions, Slovensko.

Poloha diela

Ing. arch. Tomáš Čechvala
Ing. arch. Tomáš Kučera
Ing. arch. Daniela Schuchmannová
Ing. arch. Katarína Šoltýsová
Ing. arch. Monika Lešková

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím