Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
14. december 2018
0
2843

Lucron Office, Bratislava

Mäkké tvary vnútorného jadra kancelárie a nepravidelná kresba drevenej dyhy na pozadí racionálneho rastra pracoviska.
Lucron Office, Bratislava
Autori: Ing. arch. Tomáš Čechvala, Ing. arch. Ivana JeleníkováInvestor: LUCRON a.s.Podlažná plocha: 1500 m2Návrh: 2017 - 2018Realizácia: 2018 - 2018Adresa: Malý trh 2/A, Bratislava, SlovenskoPublikované: 17. december 2018

Nové priestory developersko-investičnej skupiny s luxemburským kapitálom. Kancelárie sa nachádzajú v administratívnej budove STEINERKA Business Center, ktorá je súčasťou areálu bývalého pivovaru Stein. "Pri návrhu interiéru bolo dôležité vytvoriť priestor, ktorý má svoj charakter. S ktorým sa viete identifikovať," vysvetľuje Tomáš Čechvala.

Pre výslednú architektúru bol podstatný výber materiálov a zvládnutie technických detailov, ktoré možno nie sú na prvý pohľad zrejmé. Na pozadí racionálneho priestorového a materiálového riešenia vyniká kompozícia organicky tvarovaných montovaných prvkov, ktoré do seba prirodzene zapadajú a vytvárajú kulisu denného života. 

Foto: BoysPlayNice

Vstupná časť priestoru navodzuje prvý dojem "nastavením zrkadla". V druhom pláne sa odkrývajú ďalšie vrstvy interiéru. 

Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice

Všetko má svoje miesto / Všetko má svoj priestor. 

Kancelárie LUCRON sú rozdelené na dve časti. "Severná časť vytvára radením kancelárií tradičnú formu kancelárskeho života. Možno s výnimkou prebiehajúceho 'objektu' vnútorného jadra, v ktorom sú zahalené všetky servisné plochy," dodávajú architekti.

Južná časť priestoru je riešená odlišne. Autori pracujú s konceptom flexibilnej kancelárie. Dominantné sú veľké pracovné stoly určené na konzultáciu prebiehajúcich projektov. Veľkorysosť priestorov nie je samoúčelná. Ďalším výrazným prvkom sú manažérske kancelárie - "domčeky". Vytvárajú fixné ostrovy v priestore a symbolizujú jednotlivé oddelenia vo vnútornej štruktúre firmy. 

Pre kvalitu pracovného prostredia bolo dôležité pracovať s akustickými parametrami použitých materiálov a autonómnym osvetlením.

Nový interiér je odrazom ambícií spoločnosti LUCRON na slovenskom trhu.

Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice

Podklady: ČECHVALA ARCHITECTS / BoysPlayNice

Použité materiály a riešenia:

Akustické podhľady: MINERAL Baffle Element | Vertical Baffle Systems od spoločnosti Knauf Ceiling Solutions, Slovensko

Poloha diela

Ing. arch. Tomáš Čechvala
Ing. arch. Ivana Jeleníková

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím