Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
6. február 2018
0
785

Zázemie pre volejbal a minigolf, Lednice

Nové pavilóny situované do rozsiahlej záhrady hotela.
Zázemie pre volejbal a minigolf, Lednice
Autori: Ing. arch. Martin Habina, Ing. arch. Tomáš BerkaSpolupráca: Zdeněk Sendler (Záhradný architekt)Investor: Spa Resort LedniceZastavaná plocha: 285 m2Obostavaný objem: 1090 m3Investičný náklad: 200,000 EUR Návrh: 2016 - 2016Realizácia: 2017 - 2017Adresa: Břeclavská 781, Lednice, Česká republikaPublikované: 25. február 2018

Nové pavilóny so zázemím sa nachádzajú v areáli hotelu SPA Resort Lednice, na juhovýchodnom okraji kúpeľného mesta. Územie je súčasťou svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Romantická krajina, historická architektúra spojená s prírodou aj pohľadové a krajinné kompozičné osi spolu vytvárajú hodnotný celok, ktorý je určujúcim rámcom pre nové stavby v areáli. 

Obslužná budova športovísk v novom parku v areáli hotela predstavuje ďalší krok v rámci modernizácie a rozširovania portfólia služieb. Ide o zázemie športovísk - troch volejbalových ihrísk a plochy pre minigolf. Výraz novostavby a konštrukčná logika nadväzuje na kongresové centrum, o ktorom sme písali nedávno. 

Foto: Ota Nepilý
Situácia - Areál hotela
Situácia - Areál hotelaAteliér Habina

Napriek tomu že sa jedná o relatívne jednoduchú stavbu, predchádzala jej dlhá prípravná fáza. Tvorivý proces približuje jeden z autorov - Martin Habina: „Náš názor se od prvotních expresivních návrhů postupně ustálil na klidnější, více archetypální dřevostavbě, která lépe podtrhuje neopakovatelné kouzlo zdejší historické parkové krajiny.” 

Pôdorys
PôdorysAteliér Habina
Pozdĺžny rez
Pozdĺžny rezAteliér Habina
Skica autorov
Skica autorovAteliér Habina

Autori ustúpili od pôvodného návrhu, ktorý počítal s dvoma samostatnými stavbami, a dali prednosť jednému pavilónu s krytými komunikáciami orientovanými na obe strany areálu. Jemný odkaz na prvotný zámer predsa len zostal. Pavilón je totiž tvorený dvoma oddelenými hmotami - šatňami pre športovcov a zázemím (bufet a sklad). Zázemie je obložené doskami z kanadského cédra. Od plochého krovu je hmota vizuálne oddelená štrbinami pásových okien. Nárožia oboch častí sú zaoblené. Cédrový obklad tesári ohýbali do požadovaných oblúkov dopredu v dielňach.

Foto: Ota Nepilý
Foto: Ota Nepilý
Foto: Ota Nepilý
Foto: Ota Nepilý
Foto: Ota Nepilý
Foto: Ota Nepilý

Podklady: Ateliér Habina

Poloha diela

Ing. arch. Martin Habina
Ing. arch. Tomáš Berka

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím