Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

JANOŠÍK OKNA-DVEŘE

Valašské Příkazy 55 55
Valašské Příkazy

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

REYNAERS ALUMINIUM s.r.o.

Office: TWINCITY C HubHub, Mlynské Nivy 16
Bratislava

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

VELUX

Tepelnoizolačné parametre vyhovujú...

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o. (výrobca)
VELUX SLOVENSKO spol. s r.o. (distribútor)

MINIMAL / MAXIMAL – kovanie v minimalistickom dizajne

Material & Technology s.r.o. – M&T (výrobca)
Material & Technology s.r.o. – M&T (distribútor)

ISOVER STOPVAP 90

Parozábrana pre difúzne uzatvorené konštrukcie...

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

POSUVNÉ DVERE HI-FINITY

Ultra tenký design posuvných dverí HI-FINITY...

Reynaers systems spol. s r.o. (výrobca)
Reynaers systems spol. s r.o. (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Povrchové temperovanie betónového jadra

Princíp temperovania betónového jadra spočíva...

REHAU s.r.o. (výrobca)
REHAU s.r.o. (distribútor)

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
11. máj 2016
0
1104

Proreco - interiér administratívnej časti

Priznanie materiality a primeranosť komerčného interiéru. Dobre vykonaná práca. Takto by to mohlo vyzerať častejšie.
Proreco - interiér administratívnej časti
Autori: Ing. Štefan RafanidesInvestor: Proreco s.r.o. Podlažná plocha: 432 m2Návrh: 2015 - 2015Realizácia: 2015 - 2016Adresa: Trenčianske Stankovce , SlovenskoPublikované: 12. máj 2016

Koncept interiéru je postavený na filozofii spoločnosti Proreco a odzrkadľuje zameranie firmy na realizáciu priemyselných podláh. Základná myšlienka pri tvorbe bola v skĺbení priemyselného charakteru s účelným a komfortným užívaním bez zakrývania a maskovania konštrukcií. Modulový raster typizovanej prefabrikovanej priemyselnej stavby bol prenesený do interiéru a posilnený dispozičným usporiadaním jednotlivých priestorov. Tento pravidelný štvorcový modul bol ďalej rozvíjaný a prenesený aj na fasádu objektu v podobe pásových okien delených v pravidelnej osnove. 

Materiálový koncept je založený na priznaných neomietaných a neobkladaných povrchoch železobetónového skeletu s prefabrikovanými prvkami stĺpov, prievlakov a dosiek doplnený ľahkými deliacimi priečkami s hladkým bielym povrchom. 

Farebné riešenie je založené na troch základných farbách žltej, modrej a sivej. Modrá farebnosť reprezentuje zákaznícku zónu a vedenie spoločnosti, žltá administratívnych pracovníkov a sivá technické zázemie. 

Pôdorysné schémy usporiadania priestorov
Pôdorysné schémy usporiadania priestorov

Administratívna časť objektu je oddelená od skladovej nosnou stenou z debniacich tvárnic v režnej neomietanej forme. Betónové, zahladené priemyselné povrchy podláh podčiarkujú celkový charakter interiéru.

Interiér dopĺňa subtílny biely mobiliár v kombinácií s farebnými akcentmi na mieru vyrábaných prvkov. 

Pre zvýraznenie hierarchie bola požitá buková preglejka vo forme zavesených lamiel a vstavaných policových zostáv. 

Farebnosť vychádza z materiálovej podstaty konštrukcií a korporátnej identity spoločnosti. Dispozícia vychádza z požiadaviek investora a zakladá na logickej a hierarchickej osnove. Dvojpodlažná administratívna časť je rozdelená na reprezentatívne priestory, technické zázemie, kancelárie vedenia a ekonomicko-obchodné oddelenie. 

Dvojpodlažná administratívna časť sa rozprestiera na ploche približne 216 m2 na každom podlaží. 

Zo vstupnej haly umiestnenej v centre dispozície je prístupné schodisko, technické kancelárie, hygienické priestory a veľká zasadacia miestnosť. Zasadacia miestnosť plynule nadväzuje na vstupnú halu prostredníctvom transparentnej zasklenej steny. Vstupná hala slúži ako reprezentačný, rozptylový a komunikačný uzol. Zasadacia miestnosť situovaná do nárožia objektu je reprezentačným priestorom spoločnosti s kapacitou 10 osôb. Komunikačným uzlom je schodisko spájajúce prízemie s poschodím.

Pôdorys 1.NP
Pôdorys 1.NP

Po schodisku sa dostávame do komunikačného koridoru na poschodí s dominantnými zavesenými priemyselnými svietidlami, z ktorého sú prístupné všetky priestory. Tri kancelárie orientované na východ v žltej farebnosti sú navrhnuté pre ekonomické, obchodné oddelenie a prípravu. Za transparentnou stenou sa nachádza trakt vedenia spoločnosti. V centrálnej polohe je situovaná kancelária pre asistentky a po stranách riaditeľské kancelárie. 

Pôdorys 2.NP
Pôdorys 2.NP
Pozdĺžny rez
Pozdĺžny rez
Pohľady
Pohľady

Dominantným prvkom vo vstupnej hale je modrý kubus recepcie s nosičom identity spoločnosti a zavesený lamelový podhľad z bukovej preglejky. Ako pozadie mu slúži „výtvarná“ stena z heraklitových dosiek v žltej farbe.

Betónové prefabrikované schodiskové ramená osadené do muriva z betónových tvárnic sú v kontraste s precízne zhotovenými žltými doskami zábradlia. 

Okolo schodiska sú situované toalety – žlté pre dámy a modré pre pánov. Vlhkosťou namáhané povrchy sú opatrené polyuretánovým farebným náterom ostatné sú ponechané v režnom betónovom povrchu.

Šperkom sú investorom precízne na mieru zhotovené tenkostenné betónové umývadlá.

Na poschodí sú modré dvere a stoličky doplnené o žlté neformálne sedenie pre návštevy. 

Spoločným motívom sú vstavané policové zostavy z bukovej olejovanej preglejky, ktoré plnia odkladaciu funkciu ale aj akustickú bariéru od okolitých miestností. Vo všetkých kancelárskych priestoroch na poschodí sú zavesené lamelové podhľady pre vizuálne zlepšenie proporcie priestorov a akustický komfort.  

Pozrite si ďaľšie fotografie interiéru:

Podklady: Štefan Rafanides

autorky fotografii: Alexandra Vöröšová a Sofia Vöröšová

Poloha diela

Ing. Štefan Rafanides
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím