Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
5. august 2021
0
323

Anticena BRUTUS 2021

Nominovať najproblematickejší počin v oblasti architektúry a stavebníctva môžete aj vy.
Anticena BRUTUS 2021

Anticena BRUTUS 2021 za architektúru je tu!

Hodnotenie prác prihlásených do súťaže o najlepšiu slovenskú architektúru CE ZA AR je v plnom prúde, rozbieha sa preto aj paralelná verejná anketa o najproblematickejší počin v oblasti architektúry a stavebníctva uplynulého roka.

Anticena BRUTUS, ktorá parazituje na CEZAAR – cene za architektúru Slovenskej komory architektov, vyhlasuje verejnú anketu na nominácie pre rok 2021. Ceny plánuje aj túto jeseň svojpomocne vyhlásiť neformálna porota priaznivcov dobrej architektúry, uviedla súčasná tajomníčka ceny, kurátorka Zuzana Duchová.

V priebehu leta má široká verejnosť možnosť zapojiť sa do prihlasovania diel do 4. ročníka anticeny. Verejnosť minulý rok nominovala celkovo 45 fenoménov podpriemernej kvality, z ktorých odborná (naďalej anonymná) porota vybrala 5 rovnocenných nominácií a z nich jedného absolútneho víťaza. Stala sa ním stavba vyhliadkovej veže na Štrbskom plese vo Vysokých Tatrách.

V prvom ročníku v roku 2018 bol “ocenený” drevený objekt pod mostom SNP. Táto čierna stavba sa medzitým podarila odstrániť. V slovenskej architektúre tiež silnejšie rezonujú ekologické témy.

Žiaľ, v našich mestách sa naďalej okrem nových variantov vírusov objavuje stále viac a viac zásahov, ktoré nemožno prehliadnuť sklopením zraku alebo ospravedlniť Covidom. V aktuálnom, v poradí už štvrtom ročníku ceny, sa nevzdávame a pri všadeprítomnej kultúrnej beznádeji sa chceme aj túto jeseň podujať na pomenovanie toho podpriemerného, neinovatívneho, neekologického v domácej architektonickej tvorbe.

Kam poputujú tento rok anticeny BRUTUS? Hlasujte v ankete, vyjadrite svoj názor! Zaujímajú nás postrehy odborníkov i laikov. Nominačný formulár nájdete TU / alebo na jedinej oficiálnej Facebookovej stránke anticeny: https://www.facebook.com/Brutusanticena

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSefBtHQ52wZuUHAVtu662eWGOmzjCdt_1Yi6UPLO_iRDrHOyw/viewform?usp=sf_link

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím