Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
21. máj 2018
0
341

BRICK AWARD 2018

O víťazoch prestížneho ocenenia Brick Award sa rozhodne 28. mája 2018 vo Viedni.
Začiatok28.5.2018
19:00
Koniec28.5.2018
23:00
MiestoViedeň
Adresa ,
Viedeň,
Rakúsko
Druh podujatiaPodujatie
KontaktBrick Award

Medzinárodná porota súťaže o najkrajší projekt z pálenej tehly, Wienerberger Brick Award 2018, vybrala 50 finalistov. Porota, zložená z prestížnych architektov, novinárov a kritikov z oblasti architektúry, vyberala tie najlepšie projekty z celkového počtu takmer 600 súťažiacich na základe prísnych kritérií a dlhoročných praktických skúseností. Z 10 prihlásených slovenských architektov sa do finále neprebojoval ani jeden.

Prestížne ocenenie Wienerberger Brick Award bolo po prvý krát udelené v roku 2004. Odvtedy sa udeľuje každé dva roky realizáciám, ktoré sú príkladom  moderného a inovatívneho prístupu k využitiu stavebných materiálov v oblasti architektúry. V Prihlásených  dielach musia byť použité keramické materiály, či už sú to tehly, obkladové pásiky, keramická dlažba.  Použitie výrobkov od spoločnosti Wienerberger nie je nutnou podmienkou na zapojenie sa do súťaže. Zvláštny dôraz sa bude klásť na to, ako projekt kombinuje tri základné aspekty: funkčnosť, udržateľnosť a energetickú hospodárnosť.

Vybraté diela, ktoré postupujú do finále - 50 najlepších projektov súťaže Wienerberger Brick Award 2018 už nájdete na stránkach spoločnosti Wienerberger.

Medzinárodná porota má teraz za úlohu vybrať víťazov piatich kategórií (Pocit domova, Spolužitie, Spolupráca, Verejné priestranstvá a Inovatívna výstavba) a z nich následne aj víťaza hlavnej ceny Grand Prize a peňažnej odmeny vo výške 7000 €.  Víťazné projekty v ďalších štyroch kategóriách získajú okrem samotného ocenenia  aj  peňažnú odmenu vo výške 5000 €. Oficiálny ceremoniál  Brick Award sa bude konať dňa 28.5.2018 vo Viedni. V tom istom čase bude publikovaná aj kniha “The Brick 18,“ v ktorej bude odprezentovaných všetkých 50 nominovaných  projektov. Publikácia bude dostupná priamo v spoločnostiach Wienerberger a Tondach.

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím