Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
19. február 2018
0
2015

Víťazi študentskej ceny CHEDDAR´18

V rámci zimnej Noci architektúry, ktorá sa konala minulý týždeň boli v priestoroch Fakulty Architektúry STU v Bratislave vyhlásené najlepšie semestrálne práce.
Víťazi študentskej ceny CHEDDAR´18

Noc Architektúry je o jednom večere, kedy sa štyri poschodia Fakulta architektúry STU premenia na výstavu ateliérových prác študentov. Základnou myšlienkou podujatia je ukázať svetu, ako sa na škole tvorí.

To, ako sa najmladšia generácia architektov popasovala so zadaniami hodnotila porota v pokračovaní študentskej ceny CHEDDAR. Hodnotené boli všetky vystavené ateliérové práce. Najlepšie projekty v kategóriách - Architektúra, Urbanizmus a Dizajn určila nezávislá porota zložená z odborníkov z praxe nasledovne:

Víťaz kategórie Architektúra: 

Ľuboš Dobóczi za prácu s názvom “Break from the monuments” / malé mestské divadlo / Bratislava. Dielo sme podrobne predstavili tu.

"Hlavnou pointou malého mestského divadla je v konečnom dôsledku koncept syntézy ľudskosti, skromnosti a provokácie zároveň. Veľkorysá továreň kultúry ukrytá pod zemou, no zároveň formálny pavilón s námestím ukrytým uprostred pralesa," píše librete autor.

V kategórii architektúra o víťazovi rozhodovali architekti Ilja Skoček ml., Michal Krištof, Katarína Varsová a Samuel Zeman. Posledný z menovaných za porotu vyzdvihol tvorivý prístup a kultivované grafické podanie projektu.

Ľuboš Dobóczi - “Break from the monuments”
Ľuboš Dobóczi - “Break from the monuments”
Ľuboš Dobóczi - “Break from the monuments”
Ľuboš Dobóczi - “Break from the monuments”

Víťazi kategórie Urbanizmus:

Monika Bočková, Barbora Lichtmanová, Kristína Machajová, Miroslava Mišurová, Martin Oravec za spoločný projekt Koľaj, Bratislava, ktorý sa zaoberá transformáciou industriálnej zóny vymedzenej hlavnými dopravnými ťahmi - výpadovými cestami Rožňavská a Vajnorská, južnú hranicu pozemku tvorí vlaková stanica Nové mesto. Industriálny areál, ktorý bol vystavaný na periférií hlavného mesta sa dnes dostal do atraktívnej vnútornej polohy mesta. Prácu viedol Štefan Polakovič.

Práce z urbanizmu posudzovali Juraj Benetin a Dalibor Špilák. Juraj Benetin vyzdvihol voľbu zadania a výber lokality, ktorá je zatiaľ mimo záujmu developerov. Ocenil taktiež dôkladnú analytickú časť a tvorivý proces.

Poznámka redakcie: určite sa oplatí prelistovať celá publikácia. Dielo sme podrobne predstavili tu.

Monika Bočková, Barbora Lichtmanová, Kristína Machajová, Miroslava Mišurová, Martin Oravec - Koľaj
Monika Bočková, Barbora Lichtmanová, Kristína Machajová, Miroslava Mišurová, Martin Oravec - Koľaj

Víťazka kategórie Dizajn:
Viktória Komarňanská za kolekciu "upcyklovaného" oblečenia a doplnkov Nanovo. Prácu sme podrobne predstavili tu. Projekt sa snaží poukázať na spoločensky zodpovednú produkciu textilných výrobkov. Minimalistická estetika ide ruka v ruke s funkciou.

Pozvanie do poroty za dizajn prijali Ivan Marcinko a Soňa Otiepková. Porotcovia ocenili ekologický koncept a detailnú prezentáciu návrhu.

Viktória Komarňanská  - Nanovo
Viktória Komarňanská - Nanovo
Viktória Komarňanská  - Nanovo
Viktória Komarňanská - Nanovo

Porota ceny CHEDDAR:

Porota tohtoročnej ceny Cheddar - horný riadok zľava: Ilja Skoček ml., Katarína Varsová, Michal Krištof  a Samuel Zeman; dolný riadok zľava: Dalibor Špilák, Juraj Benetin, Soňa Otiepková a Ivan Marcinko.
Porota tohtoročnej ceny Cheddar - horný riadok zľava: Ilja Skoček ml., Katarína Varsová, Michal Krištof a Samuel Zeman; dolný riadok zľava: Dalibor Špilák, Juraj Benetin, Soňa Otiepková a Ivan Marcinko.Koláž: Archtung
Porota vyberá víťazov študentskej ceny CHEDDAR za najlepšiu ateliérovú prácu
Porota vyberá víťazov študentskej ceny CHEDDAR za najlepšiu ateliérovú prácuFoto: Archtung

Projekt Cheddar z verejných zdrojov podporil Bratislavský samosprávny kraj v rámci svojej grantovej schémy, dotácie BRDS na podporu kultúry.

Podklady: Archtung

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím