Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

BMI SLOVENSKO

Šikmé a ploché strech

Mojmírovská 9
Ivanka pri Nitre

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

VELUX INTEGRA

Elektrické panoramatické strešné okno s...

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o. (výrobca)
VELUX SLOVENSKO spol. s r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

2N® Indoor Compact

2N® Indoor Compact je vnútorná odpovedacia...

2N TELEKOMUNIKACE, a.s. (výrobca)
2N TELEKOMUNIKACE, a.s. (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Povrchové temperovanie betónového jadra

Princíp temperovania betónového jadra spočíva...

REHAU s.r.o. (výrobca)
REHAU s.r.o. (distribútor)

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
13. október 2016
0
314

Copper Bar v Litomyšli

Redizajn baru na hlavnom námestí. Ako ústredný motív v tmavom interiéri pôsobí medená barová časť.
Copper Bar v Litomyšli
Autori: Ing. arch. Tomáš ZavoralInvestor: Jan Hubinka, Jakub HavranPodlažná plocha: 68 m2Investičný náklad: 450 000,- KčRealizácia: 2016 - 2016Adresa: Smetanovo náměstí 136, Litomyšl, Česká republikaPublikované: 15. október 2016

Copper bar sa nachádza v historizujúcom dome zo začiatku dvadsiateho storočia na Smetanovom námestí v Litomyšli. Predchodcom Copper baru bol upadajúci podnik. Úlohou architektov bolo priniesť tomuto miestu nový charakter hodný lokality v historickom centre mesta a zároveň vytvoriť intímnu atmosféru pre konverzácie pri poháriku. 

foto: BoysPlayNice
foto: BoysPlayNice

Intimitu priestoru vytvárajú hrubé štuky stien a segmentové klenby s tmavou výmaľbou. Ako kontrast pôsobí barová časť, ktorá je obložená plátmi medeného plechu. Tento ušľachtilý materiál dodáva miestu eleganciu a nabíja ho energiou. Atribút medi tiež priniesol podniku nové pomenovanie.

foto: BoysPlayNice
foto: BoysPlayNice
foto: BoysPlayNice
foto: BoysPlayNice

Pôvodné stoličky, nové stoly zvárané z I profilov a ostatné kusy nábytku boli zjednotené v tmavosivom odtieni. Priestor baru je vizuálne prepojený s podlubím a námestím preskleným výkladom a záhradkou medzi stĺpmi podlubia.

foto: BoysPlayNice
foto: BoysPlayNice
foto: BoysPlayNice
foto: BoysPlayNice
foto: BoysPlayNice
foto: BoysPlayNice
foto: BoysPlayNice

Toalety sa nachádzajú v zadnej časti objektu. "Oslovil jsem svého dvanáctiletého bratra, aby jejich vzhled upravil dle sebe.", objasňuje Tomáš Zavoral.  

foto: BoysPlayNice
foto: BoysPlayNice
foto: BoysPlayNice

Poloha diela

Ing. arch. Tomáš Zavoral

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím