Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
14. marec 2022
0
479

Kancelárie Erste Group IT, Bratislava

Moderné pracovisko v komplexe Lakeside Park.
Kancelárie Erste Group IT, Bratislava
Ateliér: Architekti Šebo LichýAutori: Ing. arch. Tomáš Šebo, Mgr. arch. Igor Lichý, Ing. arch. Martina Krajmer MatušováInvestor: ERSTE GROUP ITNávrh: 2019 - 2019Realizácia: 2020 - 2020Adresa: Tomášikova 64, Bratislava, SlovenskoPublikované: 14. marec 2022

Realizácia získala ocenenie BigSEE AWARD 2022 v kategórii Interiérový dizajn.

Realizáciu predstavíme s autorským textom:

Zadaním od klienta a požiadavka zamestnancov pracujúcich v oblasti IT bolo vytvoriť príjemné prostredie pre prácu z existujúceho uniformného kancelárskeho priestoru, nachádzajúceho sa na 11. podlaží administratívnej budovy Lakeside Park.

Foto: Martin Žilka
Foto: Martin Žilka

Dispozičné riešenie interiéru vyplynulo z fungovania tejto časti firmy, kde zamestnanci tvoria viacero pracovných skupín. Preto pôvodne veľký a hlučný open space nahradilo viacero menších pracovných priestorov, firemne nazývaných squad. Každý squad disponuje svojou malou ležérnou zasadačkou, ktorá slúži pre mítingy danej pracovnej skupiny, ale aj ako chill zóna. Zasadačka je vizuálne prepojená so svojím squadom cez sklenené priečky, pričom jedna plná stena uzatvára tento priestor od ďalšieho squadu. Zamestnanci majú možnosť si ju zatvoriť pomocou dvojkrídlových posuvných dverí, ktoré máju z obdivoch strán tabuľový povrch pre písanie počas mítingov, alebo na odkazy. Pozdĺž presklenenej fasády sa takto striedajú priestory s pracovnými miestami so svojimi chillout zónami. Aby nevznikol chodbový efekt, priestory zasadačiek sú do hlavnej komunikácie otvorené cez sklenené priečky, pričom v prípade potreby je možné ich od chodby oddeliť pomocou tenkých závesov, ktoré vizuálne uzatvárajú tento priestor, ale zároveň možno cez ne vnímať hĺbku priestoru. Srdcom celého priestoru je veľká kuchynka s leisure zónou s výhľadom na mesto a Malé Karpaty, ktorá sa dá uzavrieť a slúži na rôzne eventy pre celú firmu.

Pôdorys
PôdorysAutor: Architekti Šebo Lichý

Dominantnou farbou celého interiéru je čierna, ktorá je použitá nielen na podlahe, ale prechádza cez steny až na samotný sadrokartónový podhľad. Jej použitie v takom rozsahu malo viacero dôvodov. Jedno hľadisko bolo stlmiť nadmerný slnečný jas, ktorý prechádza cez presklennú fasádu, pričom bolo potrebné mať neustále zatiahnuté žalúzie pri práci s počítačom. Eliminovať tak svetlé plochy, ktoré ho ešte znásobujú odrazom do priestoru. Na druhej strane necháva vyznieť výrazné farebné chillout zóny, ktoré dávajú každému squadu svoju vlastnú farebnú identitu. Z čierneho interiéru zároveň vystupujú nasvietené zelené steny, ktoré prinášajú do kancelárskeho prostredia zeleň vo forme kvetináčov umiestňovaných na vertikálnej oceľovej konštrukcii. Priestory kuchyniek a knižnice, ktoré slúžia pre všetkých zamestnancov, boli vytvorené ako drevené niky vložené do čierneho interiéru. Na plných stenách vrámci squadov a ich zasadačiek bol použitý koberec, čo výrazne zlepšilo akustiku celého priestoru.

Foto: Martin Žilka
Foto: Martin Žilka
Foto: Martin Žilka
Foto: Martin Žilka
Foto: Martin Žilka
Foto: Martin Žilka
Foto: Martin Žilka
Foto: Martin Žilka
Foto: Martin Žilka

Autro: Architekti Šebo Lichý
Foto: Martin Žilka / PhotoMartini

Poloha diela

Ing. arch. Tomáš Šebo
Mgr. arch. Igor Lichý
Ing. arch. Martina Krajmer Matušová
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím