Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

BMI SLOVENSKO

Šikmé a ploché strech

Mojmírovská 9
Ivanka pri Nitre

Inteligentné inštalačné systémy

ABB i-bus® EIB / KNX je inteligentný...

ABB (výrobca)
ABB (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

For interior
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
12. október 2016
0
2124

Renovácia bytu na Palisádach

Interiér v starom bytovom dome s vysokými stropmi. Byt s pôvodne tmavou spoločenskou miestnosťou, rozdelený na množstvo malých miestností, sa v maximálnej možnej podarilo otvoriť. Vznikol svetlý a vzdušný interiér.
Renovácia bytu na Palisádach
Autori: Ing. arch. Katarína Kucharovič Cambelová ,  Ing. arch.  Peter Kucharovič ml. Investor: súkromná osobaPodlažná plocha: 108 m2Návrh: 2014 - 2015Realizácia: 2014 - 2015Adresa: Palisády , Bratislava, SlovenskoPublikované: 17. október 2016

Byt z roku 1949 prešiel rozsiahlou rekonštrukciou. Množstvo drobných izieb bolo pre nových majiteľov nevyhovujúce, a tak sa takmer všetky priečky zbúrali. Minimum zvislých nosných prvkov prialo takejto úprave. Kuchyňa ostala v stredovej časti bytu, no namiesto uzavretého kuchynského kútu sa spolu s rozmerným ostrovom a lodžiou stala hlavným priestorom bytu. V jedálni, ktorá je umiestnená pri veľkom okne, pôsobí ako akcent stena s tehlovým obkladom.

foto: Robo  Hubáč 
Pôdorys - pôvodný stav
Pôdorys - pôvodný stav
Pôdorys - nový stav
Pôdorys - nový stav
foto: Robo  Hubáč 

Oddychová časť bytu je od spoločenskej oddelená iba objemom kuchynskej linky v priestore a znížením podhľadu. Podhľad zároveň schoval masívny preklad a umožnil zabudovanie svietidiel. Zo vzniknutej chodby za linkou vedú do spální posuvné dvere na celú výšku priestoru. Pri ich zasunutí plne vyniká maximálne otvorené riešenie dispozície. Byt sa nachádza na 1.NP a obývacia časť je orientovaná do vnútrobloku so vzrastlou zeleňou. Aj preto bola pre interiér zvolená prevažne biela v kombinácii so svetlým drevom, doplnená o rôzne drobné farebné akcenty. Byt takto získal požadovaný charakter priestranného a svetlého bývania.

foto: Robo  Hubáč 
foto: Robo  Hubáč 
foto: Robo  Hubáč 
foto: Robo  Hubáč 
foto: Robo  Hubáč 

Vizualizácie návrhu:

Podklady: KCA

Poloha diela

Ing. arch. Katarína Kucharovič Cambelová 
 Ing. arch.  Peter Kucharovič ml. 

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím