Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

BMI SLOVENSKO

Šikmé a ploché strech

Mojmírovská 9
Ivanka pri Nitre

Inteligentné inštalačné systémy

ABB i-bus® EIB / KNX je inteligentný...

ABB (výrobca)
ABB (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
23. marec 2016
0
1280

Rekonštrukcia bytu Bjornsonova, Bratislava

Úpravy štandardnej konzervatívnej dispozície zásadne posunuli kvalitu bývania v staršom bytovom dome.
Rekonštrukcia bytu Bjornsonova, Bratislava
Autori: Ing. arch. Soňa Pohlová, Ing. arch. Ing. Tomáš ŽáčekRealizácia: 2013 - 2014Adresa: Bjornsonova , Bratislava, SlovenskoPublikované: 30. marec 2016

Stav bytu pred začiatkom rekonštrukcie bol pôvodný, ešte z obdobia tesne po vojne, keď sa do bytovky nasťahovali prví majitelia. Nový majiteľ však potreboval celkovú zmenu – či už elektrické rozvody, podlahy, povrchy stien a stropov, nábytok a najmä nevyhovujúcu dispozíciu.

Fotografia: Tomáš Manina

Pôvodná dispozícia bola definovaná dlhou chodbou, z ktorej boli prístupné všetky izby. Klient si prial jeden obytný veľkopriestor ale stále zachovať jednu spálňu.

Pôdorys - pôvodný stav
Pôdorys - pôvodný stav

Riešenie bolo radikálne, len spálňa si ponechala svoje miesto a rozmery, ostatné miestnosti boli buď premiestnené alebo mali zmenený pôdorysný tvar. Hygiena ostala ako samostatné wc a kúpelňa, ktorá sa však výrazne zväčšila. Vďaka eliminácii chodby sme naviac získali pracovný kút s knižnicou a hojdacou sieťou pre relax. Vstup do spálne je schovaný v obklade obývačkovej steny.

Pôdorys - po rekonštrukcii
Pôdorys - po rekonštrukcii

Čo sa týka materiálového prevedenia, boli odhalené unikátne povrchy konštrukcií. Vrúbkovaný strop a stena z pálenej tehly boli očistené od pôvodnej omietky a natreté na bielo. Nové priestorové usporiadanie v dennej časti je definované vloženými nábytkovými kusmi, na lepšie rozlíšenie, čo je nové a čo staré.

Fotografia: Tomáš Manina
Fotografia: Tomáš Manina

Väčšina nábytkov bola vyrábaná na mieru, materiál je OSB doska potiahnutá vrstvou laminátu.

Fotografia: Tomáš Manina

Obklad z toho istého materiálu vytvára na stenách dynamické šikmé línie, podporené LED nasvietením, ktoré zároveň zvýrazňuje štruktúru stien. Dizajn nábytku a šikmých línií je podporený antracitovými hranami, k tomuto je doladený aj dizajn ostatných kusov nábytku.

Fotografia: Tomáš Manina
Fotografia: Tomáš Manina
Fotografia: Tomáš Manina
Fotografia: Tomáš Manina
Fotografia: Tomáš Manina
Fotografia: Tomáš Manina
Fotografia: Tomáš Manina

Celá rekonštrukcia bola zrealizovaná za veľmi malý budget, čo bola jedna z podmienok klienta.

Stav bytu pred rekonštrukciou
Stav bytu pred rekonštrukciouFoto: Nice architects

Podklady: Nice architects

Poloha diela

Ing. arch. Soňa Pohlová
Ing. arch. Ing. Tomáš Žáček
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím