Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
14. jún 2019
0
740

Kro Kitchen, Praha

Bistro a gril na námestí Jiřího z Poděbrad.
Kro Kitchen, Praha
Autori: Ing. arch. ing. David Neuhäusl, Ing. arch. Matěj HunalSpolupráca: Marek Fanta (grafický dizajn)Podlažná plocha: 35 m²Návrh: 2018 - 2018Realizácia: 2019 - 2019Adresa: Vinohradská 66, Praha, Česká republikaPublikované: 19. august 2019

Realizácia ateliéru Neuhäusl Hunal, urobená ako obvykle s prehľadom a vtipom.

Nový podnik vznikol v skolaudovanom a kompletne zariadenom priestore reštaurácie, ktorá nikdy nebola uvedená do prevádzky. Pôvodný interiér bol preplnený materiálmi, farbami a motívmi.

"Neobvyklé vstupní podmínky a finanční omezení nás dovedly ke konceptu parciální dehipsterizace neboli radikálního řezu, který staví do kontrastu novou, střídmou vrstvu se stávající sbírkou aktuálních trendů a pinterestových klišé," vysvetľujú architekti východiská návrhu.

Foto: Aleš Foff
Skica,
Skica,autor: NEUHÄUSL HUNAL
Pôdorys,
Pôdorys,autor: NEUHÄUSL HUNAL

V priebehu projektu došlo k odstráneniu najhorších pozostatkov pôvodného interiéru. Spomínaný koncept “radikálneho rezu” však zostal zachovaný. Navrhovaná monochromatická vrstva konsoliduje celý priestor. Pod úrovňou rezu sa rozohráva kombinácia módnych, ale adekvátnych materiálov. Na bielo natreté tehly - okrem podlahy jediný pozostatok pôvodného interiéru - svojím rastrom nadväzujú na keramický obklad. Jednoduchá preglejková lavica plynulo prechádza do barového pultu, za ktorým sa nachádza otvorená kuchyňa s barom. Všetko sa odohráva v jedinej miestnosti: priestor pre hostí definuje drevo, obligátna nerez vymedzuje kuchyňu a obsluhu. Všetko prepája ostrá linka originálneho autorského svietidla.

Foto: Aleš Foff
Foto: Aleš Foff
Foto: Aleš Foff
Foto: Aleš Foff
Foto: Aleš Foff
Foto: Aleš Foff
Foto: Aleš Foff
Foto: Aleš Foff

Pôvodný stav:

Pôvodný stav,
Pôvodný stav,foto: NEUHÄUSL HUNAL

Podklady: NEUHÄUSL HUNAL

Poloha diela

Ing. arch. ing. David Neuhäusl
Ing. arch. Matěj Hunal
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím