Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

JANOŠÍK OKNA-DVEŘE

Valašské Příkazy 55 55
Valašské Příkazy

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

Pergo

Třebětice 102
Holešov

Cortizo Slovakia,

Železničný rad 29
Nová Baňa

PREFA Slovensko s. r. o.

Ladislava Dérera 2749/2
Bratislava - mestská časť Nové Mesto

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

REYNAERS ALUMINIUM s.r.o.

Office: TWINCITY C HubHub, Mlynské Nivy 16
Bratislava

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
1. apríl 2019
0
1141

Tri v jednom

Kuchyňa, jedáleň a obývacia izba v priechodnej miestnosti s výmerou 20 m².
Tri v jednom
Autori: Ing. arch. Matěj Hunal, Ing. arch. ing. David NeuhäuslSpolupráca: Tomáš Wolf (Výroba nábytku), Martin Kocián (elektroinštalácie)Podlažná plocha: 20 m²Obostavaný objem: 60 m²Návrh: 2018 - 2018Realizácia: 2019 - 2019Adresa: Palmovka , Praha, Česká republikaPublikované: 5. apríl 2019

Zriedkavo čisté riešenie, ktoré poteší všetkých so zmyslom pre detail a striedme priestorové formy. Štandardnými postupmi takmer neriešiteľné zadanie si vyžiadalo radikálny koncept. Minimalizmus, ktorý spočíva v jedinom kuse nábytku. Kompaktný blok obsahuje všetky potrebné funkcie a prvky (plne vybavená kuchyňa, kávovar, chladnička, jedálenský stôl, stoličky, pohovka, projektor, stolíky, osvetlenie, úložné priestory, dvere vedúce ďalej do súkromnej časti bytu..).

Axonometria
AxonometriaAutor: NEUHÄUSL HUNAL

Vložený objem funguje ako neutrálne pozadie a švajčiarsky nožík zároveň. Charakter a atmosféru priestoru prirodzene určuje práve prebiehajúca aktivita. Pokiaľ sa v interiéri nič neodohráva, zostáva zariadenie skryté a zbytočne nezaberá obytnú plochu. Svetlé, hladké plochy opticky maximalizujú voľný priestor. Vynechané objemy s tmavým priestorom kuchyne a sedenia pohovky a kuchyne sú s nimi zámerne v kontraste. Voľná stena slúži ako premietacie plátno.

Realizácia ateliéru Neuhäusl Hunal je urobená ako obvykle s prehľadom a vtipom.

Foto: Studio Flusser
Foto: Studio Flusser
Foto: Studio Flusser
Foto: Studio Flusser
Foto: Studio Flusser
Foto: Studio Flusser
Foto: Studio Flusser
Foto: Studio Flusser
Foto: Studio Flusser
Foto: Studio Flusser

Podklady: NEUHÄUSL HUNAL

Poloha diela

Ing. arch. Matěj Hunal
Ing. arch. ing. David Neuhäusl
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím